Det har bare så vidt gått to døgn siden barn og voksne over hele landet kunne åpne årets julegaver. Men langt ifra alle ble fornøyd med det de fant under treet.

Og det er god butikk for rubrikkmarkeder som Finn.no og QXL.no. De merker denne romjulen en voldsom økning i antallet julegaver som blir lagt ut for salg.

- Aldri vært så mange
Bare det siste døgnet har det blitt lagt ut nær 2000 nye artikler til salgs på Norges største rubrikkmarked, Finn.no.

- Det har aldri vært så mange som bruker Finn til å selge julegavene sine som i år, sier produktdirektør Nina Sandvold Brekke i Finn.no til Nettavisen.

Også hos nettauksjonen QXL merker de en kraftig pågang av folk som vil selge julegavene sine.

- Etter julaften har vi hatt en økning i antallet artikler på nærmere 40 prosent, sier daglig leder Frode Hovland i QXL.

- Vil ikke ha tilgodelapp
En av dem som har benyttet rubrikkmarkeder på nett til å selge julegavene, er Tom Ngyuen (24) fra Porsgrunn.

- Moren min, en søster og jeg spleiset sammen nok penger til at vi kunne kjøpe snowboard til våre to lillesøstre. Men så ville de heller ha penger til bil, så da selger vi julegaven deres på Finn, sier Tom.

Det er første gangen Tom bruker rubrikkmarkeder på nett til å bytte gaver. Tidligere har han bare gått tilbake i butikken og byttet gaven. Men han regner med å måtte selge julegavene for mindre enn de kostet.

- Ja, vi kommer nok til å få mindre for det enn vi ga. Men søstrene mine ville heller ha penger enn en tilgodelapp i en butikk, sier Tom.

- Slipper gå ut av godstolen
Frode Hovland i QXL tror ikke årsaken til at så mange legger julegavene ut på nettet er at man er misfornøyd med det man fikk i gave.

- Det er nok heller et luksusproblem at vi har for mye og at folk ønsker å bytte ut gamle ting med det nye de fikk til jul. Men det er klart at noen er misfornøyde og legger ut gavene for salg, men de er ikke i flertall, sier Hovland.

- Dessuten er det en enklere måte å bli kvitt julegavene på. Man slipper å løfte seg opp av godstolen og kan bare ved hjelp av noen tastetrykk selge unna det som trengs, sier han.