Også hos Meny merkes hamstring av øl.

– Vi sitter ikke med full oversikt over beholdningen per ølsort per butikk, så vi vet ikke om enkeltbutikker har gått om for noen sorter, sier kommunikasjonssjef Nina Hynne i Meny.

Hun legger til at øl og mineralvann er varetyper der de merker hamstring, men at dette ellers ikke er et problem for andre varetyper.

Helt tomt for noen ølmerker

I nettbutikken til Meny er de utsolgt for 0,33-litersbokser fra Ringnes, Hansa og Carlsberg. I tillegg er de utsolgt for flere seks-pakningsvarianter og ti-pakningsvarianter.

– Vi har mange andre ølsorter, så det skal uansett være mange alternativer å velge blant, sier Hynne.

Også Oda har merket stor etterspørsel etter øl under streiken, Her er de helt utsolgt for pils fra Ringnes, Hansa og CB.

– Vi har mange andre ølmerker, og vi har fordelen å ha mange små leverandører. Vi har et godt tilbud til kundene selv om noen ølmerker er utsolgt, sier kommunikasjonssjef i Oda, Liselotte Lunde.

Bryggeriene som er rammet

Norges største bryggerier er i streik, og disse har stanset all produksjon. Det kjøres ikke ut varer fra disse før streiken er over.

Dette er blant bryggeriene som er rammet av streiken:

  • Ringnes
  • Hansa Borg
  • Aass
  • E.C. Dahls
  • Mack
  • Grans
  • Arendals

Øl i solveggen

Kommunikasjonssjef i Coop, Harald Kristiansen, sier det kan være utsolgt for enkelte ølsorter i noen butikker.

– Det vil ikke komme påfyll av øl fra bryggeriene som er rammet i streik, så når det er tomt så er det tomt.

Ifølge Kristiansen var tendensene til hamstring sterkest mandag, og i går var det roligere selv om det også da var høy omsetning, særlig av øl og mineralvann.

– Vi har meget godt utvalg av øl i butikkene, så selv om det kan gå tomt for enkelte merker kan jeg nesten garantere at alle som vil kan få tatt seg en pils i solveggen til helgen, sier Kristiansen.

Pepsi og Solo

Også brus og mineralvann tynnes ut i butikkene. Ringnes som er i streik lager blant annet Pepsi og Solo.

– Pepsi i 8-pakning har vært på kampanje denne uka, og den begynner nok å bli utsolgt, sier kommunikasjonssjef i Meny, Nina Hynne.

I nettbutikken til Oda er det utsolgt for Pepsi maks 1,5 liter i både fire- og sekspakning og dessuten enkeltflasker på 1,5 liter. Det er fortsatt mulig å kjøpe brett med bokser og flasker med 0,5 liter.