*Nettavisen* Økonomi.

Tommelen ned for Union

Styret i Norske Skog slutter seg til forslaget om avvikling av papirfabrikken Union i Skien.

02.08.05 15:55

380 ansatte ved Union i Skien mister trolig jobben etter at styret i Norske Skog tirsdag sluttet seg til forslaget om å starte prosessen med å legge ned papirfabrikken.

Legges ned i første kvartal
Den endelig beslutning om nedleggelse vil trolig blit tatt i månedsskiftet september/oktober. Styret forventer at fabrikken driften vil være avviklet i løpet av første kvartal 2006.

- En nedleggelse av Norske Skog Union vil være første trinn i en restruktureringsplan for investeringer i selskapets anlegg i Norge, sier konsernsjef Jan Oksum i en pressemelding.

Vil tjene mer
Styret støtte adminstrasjonen som mener det er overkapasitetet på produksjon av trykkpapir i Europa.

- En nedleggelse av Norske Skog Union vil styrke resten av konsernet og over 6.000 arbeidsplasser i Norge og i utlandet ved at de overtar volumene fra Union, sier Oksum.

Han hevder at Norske Skog vil forbedre resultatet med mer enn 200 millioner kroner i året ved å avvikle driften i Skien.

- Jeg har stor forståelse for den usikkerheten våre ansatte ved Norske Skog Union føler. Vi vil fortsette å samarbeide tett med de ansatte ved fabrikken og myndighetene i den videre prosessen, sier Oksum i meldingen.

Flytter produksjon
Nedleggelsen av Union vil redusere Norske Skogs kapasitet innen avispapir og relaterte produkter i Europa med om lag 11 prosent. Noe produksjonsvolum vil bli overført til andre fabrikker som har lavere kostnader og ledig kapasitet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag