Tomt for mat i nord

Foto: Illustrasjon (Scan-foto: Anders Knudsen)

Mandag trappes matstreiken opp, og nå får også forbrukere i Nord-Norge tomme dagligvarebutikker. I Karlsøy kommune i Troms får ingen butikker matforsyninger den nærmeste tiden.

11.05.04 14:47

- Det som er tragisk er at denne streiken ikke rammer alle, som for eksempel i byen hvor det er kjeder som ikke blir rammet, sier innehaver Jostein Stefanussen i Spar Ringvassøy til Nordlys.

Matforsyningene får konsekvenser ikke bare for forbrukerne, men også de ansatte. Skoleungdom som hjelper til i Spar-butikken vil få beskjed om at de ikke trenger å møte opp. Den øvrige bemanningen kan bli rammet om streiken trekker ut.

Beboerne på Karlsøy, Ringvassøy, Reinøya, Vannøya og Rebbenes må reise langt for å finne matbutikker som ikke er rammet av streik.

Stein Roald Larsen ved Ica Sparmat på Hansnes karakteriserer hele streiken som galskap. Han har ingen sympati med de streikende transportarbeiderne.

Ordfører Thor Tøllefsen i Karlsøy kommune sier at han vil undersøke situasjonen nærmere, men at han ser svært alvorlig på saken dersom den går utover leveringer til sykehjem og andre institusjoner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.