*Nettavisen* Økonomi.

Topp dag for Tandberg

Tandberg Television var dagens børsvinner, og trakk resten av Tandberg-selskapene med seg. IT generelt var i fokus, mens hovedindeksen falt.

Oslo Børs sluttet dagen i rødt, ned 0,34 prosent til 242,05 poeng. Da var det større optimisme i IKT-sektoren, og IT-indeksen endte opp 1,31 prosent.

Tandberg Television var vinneren denne fredagen, og kunne notere seg en kursoppgang på 9,05 prosent.

Kurshoppet kommer etter det ble kjent at selskapet har inngått en kjempekontrakt til en verdi av ni millioner dollar med et nordamerikansk satellitt-tv-selskap.

Kontrakten gjør DnB NOR Markets positive til Tandberg TV, og meglerhuset øker kursmålet på Tandberg TV fra 60 til 90 kroner.

-Vi trodde at en DirecTV-kontrakt kunne komme inn i denne størrelsesordenen, men at den skulle komme så raskt var uventet. Vi var forberedt på at det kunne ta noe mer tid før avansert koding ble rullet ut, men nå ser det definitivt ut som det løsner mye raskere, sier analytiker Frank Maaø i DnB NOR Markets til TDN Finans.

Også Frontline kan avslutte uken med oppgang. Fredriksen-selskapet stiger på god utvikling på USA-børsen, og ender fredagen opp 3,25 prosent.

Oljelokomotivene Statoil og Hydro er derimot med på å trekke Oslo Børs i rødt. Oljeprisen faller i forkant av helges OPEC-møte, og frykten for uroligheter under det forestående valget i Irak.

Statoil-aksjen faller 1,28 prosent til 96,75 kroner og Hydro-aksjen 1,22 prosent til 485 kroner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag