*Nettavisen* Økonomi.

Topp-embetsmenn vant over Staten

De var biskoper, generaler, og professorer. Toppembedsmenn i Staten, som Willy Haugli (t.h). Så gikk de av med pensjon – og til rettssak.

25.10.05 21:31

Rundt 200 tidligere topp-embedsmenn mente seg forskjellsbehandlet ved pensjonsoppgjøret. For drøyt fem år siden nedsatte de en arbeidsgruppe for å vinne rettferdighet med rettsapparatet som våpen.

Og i dag ga Oslo tingrett de tidligere embedsmennene medhold på alle punkter.

Tidligere EU-ambassadør Eivinn Berg ledet arbeidsgruppen som gikk til sak mot sin tidligere arbeidsgiver. Han er svært fornøyd med utfallet.

- Staten har naturligvis anledning til å anke. Men jeg tror ikke det vil skje. Det vil være svært smålig av staten etter det sjuskete og utilfredsstillende lovtekniske arbeidet som har kjennetegnet denne saken, sier Berg til NTB.

Embetsmennene gikk alle ut i pensjon før 1. mai 2000, og gikk dermed glipp av å få full uttelling for sine pensjonsrettigheter.

Tidligere politimester i Oslo Willy Haugli var blant de over 200 embetsmennene som gikk til sak. I kveld kan han feire seieren over staten i selskap med tidligere biskoper, professorer, admiraler og generaler, departementsråder og ekspedisjonssjefer.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.