*Nettavisen* Økonomi.

Topper til Orkla

Industrikonglomeratet Orkla har hentet inn flere meglertopper for å styre aksjeinvesteringene.

GRATIS OPPSETT:NA24 på mobil

Orkla har hentet inn en erstatter etter Anders Berggren, som forsvant til SEB Asset Management.

Thomas Øybø er satt til å lede Orklas aksjeinvesteringer. Han blir investeringsdirektør i Orkla og vil ha ansvar for aksjeinvesteringene innen virksomhetsområdet Finansielle investeringer. Øybø vil rapportere til konserndirektør Roar Engeland, melder selskapet..

NA24 - din næringslivsavis

Thomas Øybø kommer fra stillingen som økonomidirektør i Orkla Media og er utdannet siviløkonom fra NHH, autorisert finansanalytiker og har en MBA fra INSEAD. Tidligere har Øybø bred næringslivserfaring og har arbeidet både som linjeleder, investor og konsulent. Han har hatt fremtredende posisjoner i Alcatel, The Boston Consulting Group, Schibsted og Glastad Invest.

Meglertopper
Orkla har også hentet den tidligere aksjesjefen i Alfred Berg. Jan Wikerholmen er ansatt som handelsansvarlig for Orklas aksjeinvesteringer. Wikerholmen er siviløkonom, autorisert finansanalytiker og har en MBA fra Washington State University. Tidligere har Wikerholmen vært handelsansvarlig i DnB Investor, aksjemegler i Elcon Securities og finansanalytiker i Sparebanken NOR.

Ottar Haugerud blir hentet opp fra det tidligere Orkla-eide meglerhuset Enskilda Securities. Haugerud er ansatt som finansanalytiker for Orklas aksjeinvesteringer og er siviløkonom og har studert statsvitenskap. Han har tidligere hatt ansvar for metallhandel og forretningsutvikling i Hydro Aluminium, vært forsynings- og logistikksjef i Petrofina og oljeanalytiker i Norwegian Oil Trading.

Fornøyd
Sverre G. Gravdahl er ansatt som finansanalytiker for Orklas aksjeinvesteringer.

Aina T. Braarud er ansatt som økonomidirektør for Orklas aksjeinvesteringer. Braarud er revisor, og har det høyere revisjonsstudiet. Aina er i dag økonomisjef i Orkla ASA. Hun har vært ansatt i Orkla siden 1992, og har tidligere vært økonomisjef for aksjeporteføljen og regnskapssjef for Orkla ASA.

- Orkla har et meget kompetent miljø innen aksjeinvesteringer, som er en viktig del av Orklas virksomhet. De ansettelser vi nå gjør vil ytterligere styrke denne virksomheten. Jeg setter stor pris på at Thomas, Aina, Jan, Ottar og Sverre tar på seg de utfordringer og det ansvar som kreves i disse viktige stillingene, og ønsker alle lykke til med sine nye posisjoner, skriver konserndirektør for finansielle investeringer og Konsernutvikling Roar Engeland i Orkla i en pressemelding.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.