*Nettavisen* Økonomi.

Toppsjefen i Boeing går

Toppsjef Phil Condit i den amerikanske flygiganten Boeing må gå etter avsløringer om industrispionasje.

02.12.03 08:11

Condit går av etter anklager om industrispionasje og tvilsomme forbindelser med militære innkjøpssjefer. Under hans ledelse skal Boeing ha brukt svært snuskete metoder til å slå europeiske Airbus i konkurransen om en kjempebestilling fra USAs flyvåpen.

Ny sjef for konsernet blir Harry Stonecipher, en 67 år gammel tidligere nestleder for Boeing-styret som hentes ut av pensjonisttilværelsen for å få skuta på rett kjøl, meldte amerikanske medier tirsdag morgen. Boeing er verdens største flyfabrikk.

I forrige uke ble konsernets finanssjef Michael Sears sparket for å ha forsøkt å lokke nestlederen for det amerikanske luftforsvarets innkjøpsavdeling, Darleen Druyun, med en godt betalt jobb i Boeing. Druyun hadde ansvaret for luftforsvarets bestilling om nye tankfly.

Men i januar i år ble hun ansatt hos Boeing, der hun var underdirektør i avdelingen for rakettforsvar. Ansettelsen kan se ut til å ha vært en takk for hjelpen, etter at Druyin hjalp Boeing til å skaffe seg bestillingen på tankfly til flyvåpenet foran nesen på Airbus.

Forsvarsminister Donald Rumsfeld har personlig grepet inn og lagt kontrakten med Boeing på is. Dermed kan konsernet miste bestillingen på 100 maskiner av tankflyutgaven av Boeings modell 767, til en samlet verdi av 18 milliarder dollar eller 123 milliarder kroner.

(NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.