*Nettavisen* Økonomi.

Tor Olav Trøim og Celina Midelfart med kjempetap på Borr

 

Tor Olav Trøim og Celina Midelfart har tapt henholdsvis 340 millioner og 64 millioner kroner på aksjefallet til Borr Drilling siden starten av august.  Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Tor Olav Trøims riggselskap er nesten halvert i august.

29.08.19 09:33

Riggselskapet Borr Drilling, Tor Olav Trøims riggsatsing, faller kraftig på børsen.

Aksjen er ned 46 prosent, og fire milliarder kroner er barbert fra aksjen siden i løpet av august. Torsdag alene har 900 millioner kroner forsvunnet fra aksjen, etter et fall på over 13 prosent.

Les også: Trøim reddet Vålerenga med 24 millioner i fjor

Seadrill også ned

Børsfallet har fått hardt utover kjæresteparet Tor Olav Trøim og Celina Midelfart. Trøim, som er styreleder og eier over 8 prosent av selskapet, har sett verdien av aksjene sine falle med 340 millioner kroner siden starten på august. Midelfart, som handlet Borr-aksjer så sent som i juni, har på sin side tapt 64 millioner på børssmellen.

De siste ukene har også gått hardt utover andre rigg-selskaper, som John Fredriksens riggkjempe Seadrill. Der er aksjen også ned 45 prosent bare i løpet av august. Seadrill er imidlertid mye mindre verdt enn Borr, så det økonomiske tapet for aksjonærene er ikke like stort.

Rigganalytiker Magnus Olsvik i Kepler Cheuvreux påpeker også at mange riggselskaper har falt i verdi de siste ukene.

- Både Borr Drilling, Seadrill og de amerikanske riggselskapene har fått kjørt seg i det siste på grunn av markedsturbulensen som helhet. Oljeprisen har gått ned, og turbulensen har gitt mange selgere og få kjøpere. Høy volatilitet i sektoren, samt at de fleste selskaper har høy gjeld, gjør at vi ser store utslag i prosent, sier Olsvik.

Riggmarkedet i bedring

Riggmarkedet som helhet har hatt svært tøffe år, men optimismen i bransjen er tilbake.

- Vi vil definitivt si at det ikke er noe underliggende med markedet, og børsfallet er nok mer en konsekvens av verdensmarkedet akkurat nå. Markedet generelt er i bedring - utnyttelsesgraden var på sitt laveste i 2017 og tar seg opp for hver måned. Riggselskapene tjener ikke så gode penger ennå fordi ratene som regel er det siste som bedrer seg - og ratene er bare så vidt opp fra bunnivået, sier Olsvik.

Analytikeren sier at selskapene generelt ligger an til å se en bedring i inntjening fra neste år og fremover fra 2021 og utover.

Les mer:Med få klikk i nettbanken kan du spare tusenvis av kroner. Du kan gjøre det nå

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag