Riggselskapet Borr Drilling, Tor Olav Trøims riggsatsing, faller kraftig på børsen.

Aksjen er ned 46 prosent, og fire milliarder kroner er barbert fra aksjen siden i løpet av august. Torsdag alene har 900 millioner kroner forsvunnet fra aksjen, etter et fall på over 13 prosent.

Les også: Trøim reddet Vålerenga med 24 millioner i fjor

Seadrill også ned

Børsfallet har fått hardt utover kjæresteparet Tor Olav Trøim og Celina Midelfart. Trøim, som er styreleder og eier over 8 prosent av selskapet, har sett verdien av aksjene sine falle med 340 millioner kroner siden starten på august. Midelfart, som handlet Borr-aksjer så sent som i juni, har på sin side tapt 64 millioner på børssmellen.

De siste ukene har også gått hardt utover andre rigg-selskaper, som John Fredriksens riggkjempe Seadrill. Der er aksjen også ned 45 prosent bare i løpet av august. Seadrill er imidlertid mye mindre verdt enn Borr, så det økonomiske tapet for aksjonærene er ikke like stort.

Rigganalytiker Magnus Olsvik i Kepler Cheuvreux påpeker også at mange riggselskaper har falt i verdi de siste ukene.

- Både Borr Drilling, Seadrill og de amerikanske riggselskapene har fått kjørt seg i det siste på grunn av markedsturbulensen som helhet. Oljeprisen har gått ned, og turbulensen har gitt mange selgere og få kjøpere. Høy volatilitet i sektoren, samt at de fleste selskaper har høy gjeld, gjør at vi ser store utslag i prosent, sier Olsvik.

Riggmarkedet i bedring

Riggmarkedet som helhet har hatt svært tøffe år, men optimismen i bransjen er tilbake.

- Vi vil definitivt si at det ikke er noe underliggende med markedet, og børsfallet er nok mer en konsekvens av verdensmarkedet akkurat nå. Markedet generelt er i bedring - utnyttelsesgraden var på sitt laveste i 2017 og tar seg opp for hver måned. Riggselskapene tjener ikke så gode penger ennå fordi ratene som regel er det siste som bedrer seg - og ratene er bare så vidt opp fra bunnivået, sier Olsvik.

Analytikeren sier at selskapene generelt ligger an til å se en bedring i inntjening fra neste år og fremover fra 2021 og utover.

Les mer:Med få klikk i nettbanken kan du spare tusenvis av kroner. Du kan gjøre det nå