Toro-arvingen selger - kan smadre alle rekorder i Bergen

SELGER: Bjarne Rieber selger Rieber Garden i Fana utenfor Bergen.

SELGER: Bjarne Rieber selger Rieber Garden i Fana utenfor Bergen. Foto: Eirik Hagesæter/Google (Google/BA)

Rieber-familiens supereiendom er på markedet igjen: Rieber Garden selges til den som kan bla opp over 60 millioner kroner.

22.05.19 10:36

I fjor høst forsøkte Bjarne Rieber, en av Norges rikeste personer, å selge drømmeboligen på Fana. Denne uken kom den 60 mål store Rieber Garden igjen på markedet. Med en prisantydning på 60 millioner kroner, inneholder eiendommen blant annet en vinkjeller, et stort innendørs basseng, badstue, båtheis, egen havn, rorbuer, portnerbolig og et gartneri.

Vil knuse bergensrekorden

Dersom eiendommen hadde blitt solgt til prisantydning, hadde den knust forrige prisrekord i Bergen - som kom da Kygos hjem ved Nordåsvannet ble solgt til 41 millioner kroner. Rieber selv er ikke blant dem som liker å være i medienes søkelys.

Eiendommen på Hordnes har en hage med rundt 4.500 ulike planter fra ulike kanter av verden. De byggtekniske vurderingene av boligen ga en takst på 32 millioner kroner i fjor høst. Og så kommer den enorme tomten i tillegg på 64.439 kvadratmeter. Primærrommet i eneboligen fra 1956 er på 509 kvadratmeter.

Les også: Tidenes dyreste og største bolig lagt ut for salg i Trondheim


Sparer ikke på superlativene

Tekstforfatteren bak annonseteksten legger ingenting i mellom når boligen skal beskrives: «Når man kjører gjennom porten til Hordnes endrer verden seg og det senker seg en ro og balanse, inntrykkene er sterke og bildene vakre. Det er vanskelig å sette ord på akkurat hva det er, som et kunstverk - det er noe annet, komposisjonen av noe som treffer dypt. Kanskje er størrelsen, plantene, parken eller sjøen - mest sannsynlig en blanding av alt».

I 2012 solgte Rieber-familien selskapet Rieber & Søn til Orkla for vel seks milliarder kroner. Familien er mest kjent for selskapet bak Toro.

Familieselskapet Atlantis Vest hadde i slutten av 2017 en bokført verdi på nær 2,4 milliarder kroner. Pengene er investert i blant annet teknologi, finans og shipping. Bjarne Rieber selv har donert bort store verdier til etterkommere, institusjoner og veldedige formål.

Les mer: Einar Aas' luksusbolig solgt for 67,5 millioner kroner

Les også: Selger Bygdøy-luksus til 50 millioner

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.