Gå til sidens hovedinnhold

Toroms-leilighet på 26 kvadratmeter solgt for 700.000 kr over prisantydning

Leiligheten på Grünerløkka er på to rom, og ble kjøpt for 3,5 millioner kroner

Leiligheten på 26 kvadratmeter ligger på Grünerløkka i Oslo. Den ble lagt ut for salg med en prisantydning på 2,8 millioner kroner.

Onsdag ble den derimot solgt for 3,5 millioner kroner, det er en økning fra prisantydning på 700.000 kroner.

Eiendomsmegler Hans Christian Freberg i Sem & Johnsen sier at det er varierende hvor riktig prisantydningen er.

Les også: Solgte leilighet til 550.000 kroner mer enn naboen

- Det er vanskelig å alltid prise ting helt riktig, det er lave renter og ikke så mange tilbud så på noen objekter er det mange som er interesserte, forteller Freberg til Nettavisen.

Videre forteller megleren at det er et godt marked om dagen.

- Det er lite tilbud ute og går på noen objekter også er andre ting som vanlig, men på grunn av lave renter er det ikke et dårlig marked, avslutter Feberg.

Les også: Boligtoppen har aldri sett noe liknende: - Vekst på 43 prosent

Unormalt få boliger til salgs

Terje Buraas, administrerende direktør i DNB Eiendom sier i en kommentar fra storbanken at det er nesten helt tomt for enkelte leilighetstyper i deler av Oslo.

Nettavisen har tidligere skrevet om den usedvanlige sterke boligprisveksten i januar, som viste til at Obos hadde en oppgang på 4,5 prosent i Oslo-området.

- Oslo-markedet i 2021 kommer til å bli trangt, det er mange om beinet, men lite å få tak i, sier Buraas til Nettavisen.

Han mener det kan vi et sterkt prispress og at mange kjøpere kan være villige til å strekke seg langt for å få tak i bolig ettersom rentene er lave.

Les også: Halvnaken kvinne i boligannonsen: - Det er en tragedie for oss

Buraas er bekymret over antall nybygg planlagt de kommende årene og tror dette kan være med på å presse boligprisene enda høyere.