Gå til sidens hovedinnhold

Toska dømt for heleri

David Toska er dømt til fengsel i ett år og åtte måneder for heleri, i den såkalte koffert-saken.

Tidligere har finansakrobat Thomas Øye blitt idømt ett år og seks måneder i samme sak. Også Schibsted-arving Harald Undrum er dømt gjennom tilståelsesdom til betinget fengsel i halvannet år.

Aktor Marit Formo la i utgangspunktet ned påstand om at Toska bør dømmes til fengsel i to år og åtte måneder for heleri og utpressing.

Toska endte altså opp med noe kortere fengselsstraff, på ett år og åtte måneder.

Trakk i trådene
"Retten er enig med aktor i at Toska fremstår som hovedmannen. Selv om Toska ikke er dømt for utpresning og ikke kan dømmes for tvang, har retten funnet bevist at han har truet Undrum og retten legger dette til grunn i skjerpende retning i straffeutmålingen" , skriver Oslo tingrett i dommen.

- Vi synes det er et svært gledelig resultat, som er i samsvar med våre anførsler. Spesielt gledelig er at vi har fått medhold i forbindelse med inndrivelse av pengene, sier Toskas forsvarer Øystein Storrvik til TV 2 Nettavisen.

Toska ble frifunnet for bruk av alvorlige trusler og utpresning, men dømt skyldig for forsettelig heleri.

Saken dreier seg om fem millioner kroner, som Thomas Øye og Zoran Obuskovic mottok fra David Toska i 2001.

Medtiltalte må i fengsel
Obuskovic, Peter Aksel Nielsen og Mohammad Imram Saber ble også idømt fengselstraff. Men mens Saber ble funnet skyldig i forsøk på heleri, ble Obuskovic og Nielsen dømt for fortsettelig heleri. Dermed får Saber kortest fengselsstraff, på fem måneder.

De to andre må sone henholdsvis ett år og seks måneder, og seks måneder.

Alle de tiltalte er tidligere straffedømte.

Reklame

Denne strømavtalen har vært klart billigst i hele 2021

Kommentarer til denne saken