Lanseringen av Toyotas første fullverdige elbil har ikke gått på skinner for den japanske bilgiganten. Først dukket det opp problemer med hjulbolter under selve lanseringen, som gjorde at utleveringene ble stoppet opp.

Da disse problemene ble rettet opp, begynte norske medier å teste bilene. «Fullstendig urealistisk» skrev Nettavisen om rekkeviddeanslagene i vår test av bilen i november. Elbil24 skrev en sak som gikk viralt der de gikk gjennom problemene de opplevde. «Svikter fullstendig», skrev Motor. Også i Sverige har rekkevidden fått mye oppmerksomhet.

Deler av problemene skyldes at bilen har en unormalt stor buffer i batteriet.

Utover rekkeviddeproblemene har bZ4x derimot fått forholdsvis god omtale.

Og nå melder Motor at kunder får lov til å heve kontrakten på bZ4x.

– Våre forhandlere fører dialog med kunder som vurderer å trekke seg fra kontrakten, og dersom man ender opp med kansellering, vil dette skje uten gebyr. I enkelte tilfeller har det også blitt tilbakelevert biler etter en tilsvarende grundig prosess med hver enkelt kunde, sier informasjonssjef Espen Olsen i Toyota Norge.

Endret: Nettavisen siterte opprinnelig Motor på at kundene fikk heve kjøpet både før og etter utlevering. Ifølge Toyota er det viktige nyanser som i den formuleringen ble utelatt.

– Forhandleren skjønte veldig godt at bilen var noe annet enn det som ble lovet. Derfor var det ikke noe problem å kansellere, forteller drosjeeier Harald Olsen til nettstedet.

Toyota tar nå selvkritikk for lanseringen.

– Det har vært flere opp- og nedturer enn normalt gjennom denne lanseringen. Vi ønsker at hver enkelt kunde skal være fornøyd med sin Toyota. Vi må ta selvkritikk på at vi ikke har informert kundene bedre om hva bilen kan prestere i norske vintertemperaturer, sier informasjonssjef Espen Olsen i Toyota Norge.