*Nettavisen* Økonomi.

Trådløst på stasjonen

Nå kan du surfe mens du venter på toget. Norges største jernbanestasjoner skal utstyres med trådløse nett.

20.03.06 10:42

Foreløpig er det kun Nationaltheateret, Oslo S og Lillestrøm som får trådløst nett, men i neste steg skal alle de 400 jernbanestasjonene i Norge får trådløst internett. Håpet er at store deler av utbyggingen skal gjennomføres i løpet av 2006.

Kommer i mars
Det er britiske The Cloud og bredbåndsleverandøren BaneTele som skal bygge ut de trådløse sonene.

Stadig flere av oss bruker bærbare pc-er, og nå utstyres også mobiltelefoner og bærbare spillmaskiner også med trådløst internett.

- I takt med dette øker behovet for Internett på offentlige steder, særlig blant reisende. Derfor er de store jernbanestasjonene et naturlig startpunkt for utrulling av trådløst Internett på offentlige steder i Norge, sier Matthias Peter, administrerende direktør i BaneTele, i en melding.

Installasjonen på Nationaltheateret, Oslo S og Lillestrøm skal være klar allerede i løpet av mars måned.

Letter forsinkelser
- Hver dag passerer over 100 000 personer disse tre stasjonene, og en raskt voksende andel av dem venter utålmodig på å kunne forbedre hverdagen og arbeidssituasjonen ved hjelp av internett, sier Peter.

I Sverige er så langt 46 jernbanestasjoner blitt utstyrt med trådløse nett, og utbyggingen fortsetter.

Roald Sandén, nordisk sjef i The Clouds, konstaterer at trafikken i de svenske nettene øker raskt:

- Forretningsreisende var de første til å se verdien av å for eksempel sjekke e-post, sende dokumenter eller kople seg til bedriftens nettverk mens de venter på toget. Nå er det stadig flere som bruker nettet vårt. Trafikken har doblet seg hver måned i høst og i vinter, sier han.

Les flere saker på våre IT-sider .

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag