Gå til sidens hovedinnhold

Trakk luksusboligen fra markedet - nå har den dukket opp på Finn igjen

Anita Krohn Traaseth trakk i fjor høst boligen fra markedet, nå prøver hun seg igjen med et prisavslag på 1,5 millioner.

Nettavisen Økonomi omtalte i oktober i fjor at tidligere Innovasjon Norge-direktør Anita Krohn Traaseth og ektemannen skulle selge en hundre år gammel familiebolig i Oslo vest. Prisantydningen for boligen i nærheten av Ullern kirke var 23 millioner kroner.

Det gikk ikke, og boligen ble trukket fra markedet. Nå er den lagt ut til salgs igjen, denne gangen med en prisantydning på 21,5 millioner. Paret ga i 2013 13,6 millioner for eiendommen (kjøpsavtalen ble signert i 2012).

Krohn Traaseth hadde i fjor høst ingen kommentar til salget og har heller ikke gitt noen kommentarer på Nettavisens henvendelse nå.

Megler Vidar Øie Nilsen i Sem & Johnsen sier til Nettavisen Økonomi at det i fjor høst var planlagt å ha to visninger, men at de nøyde seg med én.

Les også: Tier om ny jobb av hensyn til familien

Avventet

- Selger bestemte seg så for at de ville trekke boligen tilbake fra markedet og avvente situasjonen. I mellomtiden har vi fått koronaepidemien, men den ser ikke ut til å ha påvirket boligmarkedet i noe særlig grad ut fra statistikkene, sier Nilsen.

- Jeg vil kalle det en markedsmessig tilpasning, sier Nilsen om prisavslaget.

En ny eier får Kapital-redaktør Vibeke Holt som aller nærmeste nabo, svært nær. Holth ga i november 2018 hele 15,8 millioner kroner for sin tredjedel av Villa Solbakken.

- Dette er en veldig spesiell bolig, der det skal selges to av boligen. De som var innom visningen i fjor høst, var gjennomgående barnefamilier. Det er de vi henvender oss til.

To typer

Boligmegleren deler inn de aktuelle barnefamiliene i to forskjellige typer. De som bor i et mindre hus i området, eksempelvis et rekkehus, eller barnefamilier som har bodd på leilighet på dyrere områder som Frogner, men kanskje har et barn til på vei.

Ullern ligger for øvrig tett til grensen mot Bærum. Den østre delen av Bærum er attraktivt, med høye boligpriser i Ullerns naboområdet Jar. Men prisene er høyere på til dels rådyre Snarøya (Fornebulandet) enn på Lysaker, på grensen mellom Oslo og Bærum.

- Om boligen ligger i Bærum øst og Oslo vest og på den eller andre siden av kommunegrensen, påvirker ikke veldig prisen mye, sier Nilsen. Men en boligpris over 20 millioner kroner er fortsatt mye i Norge.

- Det er naturlig nok flere som har råd til å kjøpe noe 15 millioner kroner enn 20 millioner, det er færre kjøpere å velge mellom. Men i denne prisklassen er det også færre boliger å velge mellom.

Les også: Salg av nybygg faller med 45 prosent

På vent

Nilsen sier han opplever at flere har satt boligsalget på vent på grunn av koronarisen og har kjøpt noe nytt.

- Mange bor kanskje greit i dag, og selv om de er på jakt etter drømmehuset, har de ikke dårlig tid. Og det som er fint med boligmarkedet i Norge, er at tilbudet og etterspørsel følger hverandre godt.

- Men det er sesongvariasjoner, det er flere boliger til salgs i vår enn i november, men også flere boligkjøpere nå på vårparten. Det har litt med skolestart å gjøre, og at vi er inne i en lys årstid, sier megleren.

Les også: Derfor har ekspertene plukket akkurat disse tre aksjene nå (+)

Omstridt

Traaseth sluttet i 2019 som leder av Innovasjon Norge. Her var hun omstridt. Blant annet beskyldte tidligere styreleder Per Otto Dyb henne i 2018 for å skape konflikter, splid og konfrontasjoner.

Styret i Innovasjon Norge ønsket å sette Traaseths stilling på dagsorden, men næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) stanset styrebehandlingen. Det førte til at Per Otto Dyb trakk seg, fordi Røe Isaksen nektet styret å behandle saken i styret.

Både de tillitsvalgte i Innovasjon Norge ga ledergruppen i Innovasjon Norge ga imidlertid sin støtte til Traaseth.

Rådgiver

Krohn Traaseth figurerer jevnlig i Aftenpostens spalte for gjestekommentarer. Her titulerer hun seg som næringslivsleder og forfatter. I juli 2019 ble det kjent at Traaseth skal lede regjeringens rådgivende utvalg for innovasjon og vekst i grøntsektoren.

I august i fjor ble hun i ansatt i en seks måneders kvarttidsstilling som rådgiver for rektor Curt Rice ved Oslomet – storbyuniversitetet. Hun står fortsatt oppført som det på hennes linkedin-profil.

Kommentarer til denne saken