*Nettavisen* Økonomi.

Tre avanserte fra Siemens

Siemens lanserer tre nye 3G-telefoner, og leverer til og med innebygd GPS i en liten mobilkropp.

20.09.05 06:35

Siemens har lenge holdt tilbake på 3G-fronten, men nå kommer tyskerne med ikke mindre enn tre nye høyhastighetsmobiler.

Flaggskipet i det nye slippet er SXG75, en høyteknologisk 3G-mobil med innebygd navigasjonssystem i form av GPS.

Her kan du lese mer om hva GPS er.

Lett å finne fram
SXG75 har det meste i en liten – om ikke spesielt pen – pakke. I tillegg til 3G og GPS har den et 2-megapiklsers kamera, et nummer 2-kamera for videosamtaler, innebygd radio, mp3-spiller og Blåtann.

Med innebygd GPS vet du til en hver tid hvor du befinner deg, og mobilen fungerer også som bilnavigasjonssystem – komplett med irriterende damestemme som forteller deg når du skal svinge til høyre.

Du slipper også å tenke på å kjøpe utvidede kart, avhengig av hvor bil- eller byferien går neste gang.

Telefonen henter kartene fra en sentral server, og du slipper å tenke på hvilke kart du kan komme til å trenge på turen.

Har det meste
Vi fikk prøve å navigere oss rundt i den kommende OL-byen Torino ved hjelp av en tidlig utgave av SXG75. Dette er virkelig en fullverdig navigasjonstjeneste, som dessverre blir preget av at telefonen fortsatt har en del produksjonsfeil og småbugs. Vi gleder oss til å teste den endelige versjonen av SXG75, som skal være like rundt hjørnet. Lanseringsdatoen er satt til midten av oktober.

Vi lot oss også begeistre av det innebygde kameraet, bildene ble veldig gode, men når likevel ikke helt opp til Sony Ericssons K750.

Telefonen har også innebygd radio med RDS , og mp3-spiller. Du har nok av plass til å lagre favorittsangene dine, SXG75 støtter nemlig eksterne minnekort opp til 1 gigabyte.

Prisen på mobilen er ennå ikke kjent, men Siemens varsler at den kommer til å ligge den høyere delen av markedet.

Designmobil
For deg som er opptatt av design, men også vil kunne surfe og sende store e-poster fra mobilen, har Siemens drømt frem SFG75.

Denne klapptelefonen ser betraktelig bedre ut enn storebror SFX, men har da også mindre å by på når det kommer til funksjoner.

Telefonen har to kamera, det ene med 1,3 megapiksler, blits og digital zoom. Å koble deg til andre dingser går greit med Blåtann, og mobilen har også innbygd mp3-spiller. Med støtte for eksterne minnekort kan du lagre så mange sanger du bare vil, og Siemens har tidligere fått skryt for lydkvaliteten på sine mp3-spillere.

SFG75 lander i butikkhyllene i November, og vil ifølge Siemens havne midt på treet med henhold til pris. Det bruker å bety mellom 2.000 og 3.000 kroner.

Business og stil
Den siste telefonen er glidetelefon, hvor tastaturet er gjemt bak skjermen på mobilen. Den lille SG75 er bare 10 centimeter lang og 5 centimeter bred, men har likevel full støtte for 3G. Igjen har Siemens satset på to kamera for videosamtaler, hvor det ene har 1,3 megapiksler.

Også SG75 støtter eksterne minnekort, har innebygd mp3-spiller og er i tillegg rettet mer mot businessegmentet enn fashion-søsteren SFG75.

Den støtter også Bluetooth Microsoft Remote Control, som lar deg kontrollere pc-programmer direkte fra telefonen - enten det dreier seg om powerpoint-presentasjoner eller mediespilleren på pc-en.

Siemens har ikke gått ut prisen på SF75 ennå.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag