Gå til sidens hovedinnhold

Tre Michelin-stjerner til Maaemo

Oslo-restauranten Maaemo får tilbake stjernene sine, og får tildelt tre Michelin-stjerner.

- Dette er noe jeg aldri en gang har turt å drømme om og det å få være en del av den trestjenersklubben er den største æren innen gastronomi, og jeg er veldig ydmyk over å kunne ta på meg denne jakken, så tusen takk, sier Maaemo-sjef Esben Holmboe Bang når han får vite at de har fått tre stjerner, og ser på jakken med de tre stjernene innbrodert.

Maaemo i Oslo var ikke med i Michelinguiden i 2020, fordi de stengte og flyttet fra Barcode til Bjørvika. Nå har de fått tilbake sine tre stjerner.

Den nordiske Michelin-guidens utdeling ble holdt digitalt fra Stavanger konserthus, og skuespiller Line Verndal ledet showet. Verndal presenterte stjernerestaurantene sammen med Michelin-sjef Gwendal Poullennec.

- Stolt

Restaurant Maaemo fikk også tildelt en grønn stjerne. Grønn stjerne er en pris til restauranter som er i forkant i bransjen når det gjelder bærekraftig praksis, ifølge Michelinguiden.

- Som restaurant er det vårt ansvar å ta bevisste valg for planeten. Dette er noe vi jobber med hver dag, så jeg er veldig stolt, sa Holmboe Bang direkte på Matkanalen.

Henrik Dahl Jahnsen som jobber på restauranten Speilsalen i Trondheim fikk The Sommelier Award under Michelin-utdelingen. Dette er en av spesialprisene som ble delt ut.

Ingen nye norske restauranter fikk utdelt én eller to stjerner.

«Verdt en reise»

Én stjerne i Michelinguiden at det er en «eksepsjonelt bra restaurant i sin kategori», to stjerner betyr at den er «verdt en omvei», mens tre stjerner at restauranten er «verdt en reise i seg selv», skriver godt.no.

– Stjerneutdelingen er viktig for mange, og det hedrer flinke mennesker i industrien. Det trengs. Vi trenger flere flinke folk som servitører, oppvaskere og kokker, sier Mathias Steinbru, VGs restaurantanmelder til godt.no.

Den første nordiske Michelin-guiden kom i 2015.

Stjernedryss også i fjor

I 2020 fikk fire norske restauranter fikk én stjerne:

  • Omakase by Vladimir Pak i Oslo
  • Restaurant Bare i Bergen,
  • Restaurant Speilsalen på Britannia Hotel i Trondheim
  • Undervannsrestauranten Under på Båly ved Lindesnes.


Stavanger-restauranten Re-Naa gikk opp fra én til to stjerner, skriver godt.no.