Tre milliarder på to dager

I går sikret John Fredriksen seg Odfjell Invest for 1,3 milliarder kroner. I dag byr han 1,7 milliarder for Pan Fish.

22.06.05 12:56

Til sammen har selskaper kontrollert av John Fredriksen dermed kjøpt børsnoterte selskaper for tre milliarder kroner på to dager.

Tirsdag slukte Fredriksen Odfjell Invest, og onsdag er det oppdrettsselskapet Pan Fish som står på menyen. Gjennom Greenwich Holding, som Fredriksen kontrollerer, byr skipsrederen 1,65 milliarder kroner for hele Pan Fish. Det skjer etter at Greenwich den 7. juni overtok Nordeas aksjer i Pan Fish . Den aksjeposten var på rundt 48 prosent av selskapet, og utløste dermed tilbudsplikt.

Fredriksen kunne valgt å selge seg ned under 40 prosent, men går altså for den andre muligheten og byr på hele selskapet. Fredriksens bud er på 1,35 kroner per aksje.

Det er langt under dagens omsetningskurs på Oslo Børs, som ved lunsjtider er på 2,03 kroner per aksje. Da Fredriksen kjøpte sine aksjer, stod Pan Fish i 1,38 kroner.

Den voldsomme økningen siden den gang skyldes at investorene på Oslo Børs håper at det skal komme andre interessenter på banen, og at det skal resultere i en budrunde som drar aksjekursen videre opp.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.