Tre toppsjefer tjente en milliard

Tre toppsjefer i Viacom fikk rundt en milliard kroner for å lede mediegiganten samtidig som aksjekursen sank med en femdel.

De tre toppsjefene i Viacom mottok til sammen rundt 160 millioner dollar - drøyt en milliard kroner i godtgjørelse fra selskapet i fjor, ifølge New York Times.

Viacom offentliggjorde dokumentene som viser avtalene for den administrerende direktøren Sumner M. Redstone, samt Tom Freston og Leslie Moonves etter børsslutt fredag.

- Oppsiktsvekkende
- Dette er mer enn oppsiktsvekkende og langt over hva deres konkurrenter tjener, mener Brian Foley, som er ekspert på lønn og godtgjørelser.

Ifølge en talsmann for selskapet er rekordutbetalingene et resultat av selskapets driftsforhold som var «fremragende i 2004».

Aksjeverdien av selskapet falt imidlertid med nesten av femdel - 18 prosent.

Klekkelige bonuser
Drøyt 200 millioner kroner av utbetalingene var opsjoner på aksjer.

De tre sjefene fikk også klekkelige bonuser. Redstone mottok 106 millioner kroner i bonus, mens Freston og Moonves fikk henholdsvis 102 og 90 millioner kroner utbetalt i bonus.

Bonusene kommer i tillegg til den ordinære lønna som varierte mellom 25 og 25 millioner kroner for hver av de tre toppsjefene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.