*Nettavisen* Økonomi.

Trekker viruspremie

Et selskap som lovet 150.000 kroner i premie for den første som laget et datavirus for Apples Macintosh-maskiner, har trukket tilbudet.

29.03.05 13:01

Selskapet DVForge har trukket tilbudet om en premie på 25.000 dollar, eller drøyt 150.000 kroner, i premie til den første som laget et virus som sprer seg på Apples Macintosh-maskiner.

Tilbudet trekkes på grunn av faren for erstatningssøksmål, melder nyhetstjenesten IDG News.

Det var langfredag tilbudet ble annonsert. Hensikten var angivelig ikke å ødelegge for Apple, men å sette fokus på det DVForge mener er skrekkpropaganda fra anti-virusselskapet Symantec.

Adm. direktør Jack Campbell i DVForge mener Symantec bløffer og skremmer folk unødvendig, og ville vise dette ved hjelp av konkurransen, som han ikke trodde noen ville vinne. Campell hadde også annonsert at premien ville bli doblet hvis vinneren var ansatt i Symantec.

DVForge er selv et selskap som lever av å lage tilleggsutstyr til Apple Macintosh.

Bakgrunnen for saken er at Macintosh til nå har vært forskånet for dataviruser, som er en konstant plage for brukere av PCer som kjører Windows.

Symantec har hevdet at dette kommer til å endre seg og at heller ikke Apples operativsystem Mac OS X vil forbli forskånet for virusproblemer.

Tilhengerne av Mac-systemet mener dette er sikrere enn Windows, mens andre mener grunnen til at Windows får virusplagen er at dette er det helt dominerende systemet, og dermed er det lettere å få et virus til å spre seg raskt og i stor utstrekning.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.