Gå til sidens hovedinnhold

Trend mot rødt

Nedgang over hele linja preget denne onsdagen på Oslo Børs. Investorene nekter å la seg oppløfte av positive resultater, og sender hovedindeksen ned et godt hakk.

På Oslo Børs onsdag endte hovedindeksen ned 1,7 prosent til 194,15 poeng. Børsen tynges av lokomotivene: Hydro falt 2,50 prosent, Kværner sank med ned 5,99 prosent og Telenor falt 2,36 prosent.

Nedgangen går over hele linja, og det er få lyspunkter å se.

- Nedgangen i dag er vanskelig å forklare. Markedet er preget av rente- og terrorfrykt, og selv om regnskapstallene jevnt over er gode fører usikkerhet til at mange velger å trekke seg ut av markedet, sier en megler til TDN Finans.

Telekomselskapet Nera var ett av svært få lyspunkter på børsen i dag. Nera-aksjen endte opp 4 prosent til 15,80 kroner, til tross for en dårlig rapport. Selskapet leverte svake tall for første kvartal onsdag morgen, men guidet opp for andre kvartal.

Nera steg på tross av analytiker Morten Sundstø først karakteriserte tallene som ble lagt fram som helt forferdelige, ille og urovekkende ovenfor dn.no.

Dagens taper på Oslo Børs ble dataforhandleren Inmeta, som falt hele 14,3 prosent til 2,58 kroner etter å ha levert svake tall for første kvartal. Men de var ikke alene, taperlisten på børsen var full av andre IT-selskaper onsdag.

Dagens vinner ble seismikkselskapet GGS, som ble steg på sterk oljeservicesektor i USA. GGS-aksjen steg 6,30 prosent til 4,89 kroner. Også en rekke andre aksjer i samme segment fikk et løft på Oslo Børs denne onsdagen. .

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?