– Circle K er en av flere selskaper som er rammet. Problemet er at vi er slettet i mva-registeret, og det rammer blant annet import av drivstoff og additiver som blandes i drivstoffet, sier kommunikasjonssjef i Circle K, Knut Hilmar Hansen til Nettavisen.

Han sier at det i går kom inn en bekreftelse fra Skatteetaten på at Circle K er blant de som er slettet i mva-registeret. Selskapet har sendt bekreftelsen til speditørene slik at de kan vise dette til tollkontrollørene.

– Konsekvensen av dette er at vi nå har en tankbil stående ved grensen, og som ikke kommer inn i landet fordi mva-registreringen ikke finnes i enhetsregistrert. Dette håper vi løser seg raskt.

– Dette har skapt utfordringer for oss, og tatt mye tid, men vi håper og tror at dette skal være løst innen morgendagen, sier Hansen.

Har du tips i denne saken? Ta kontakt med Nettavisens journalist på e-post eller 450 54 399.

700 virksomheter rammet

Skatteetaten bekrefter til Nettavisen at de har hatt en feil i overføringen av data mellom Enhetsregisteret og Merverdiavgiftsregisteret.

– Det har medført at omtrent 700 mva-registrerte virksomheter ikke står oppført som registrert i Enhetsregisteret. Feilen skjedde 2. januar, og er ikke knyttet til datering av plikter ved årsskiftet, forklarer seniorrådgiver Stig Flesland i Skatteetaten.

Flesland sier de er godt i gang med feilretting, og at de jobber med å få til en oppdatering av Enhetsregisteret ved første filoverføring i ettermiddag.

– Enhetsregisteret vil dermed oppdateres med rett informasjon i løpet av fredag 6. januar.

Flesland sier videre at feilen har ført til utfordringer for alle som gjør en kontroll av mva-registreringen via oppslag i Enhetsregisteret, for eksempel knyttet til tolldeklarering.

– Vi er i dialog med Tolletaten, og vil gjerne be de som berøres av denne feilen ta kontakt med oss slik at vi kan bistå disse direkte.