For to år siden hadde Tor Olav Trøim tapt verdier for to milliarder kroner på Golar LNG og Borr Drilling. Fallet fortsatte videre, og så kom Covid-19.

Men 2021 er annerledes. Finansavisen omtaler utviklingen som «Eventyrlig comeback for Tor Olav Trøim». Tørrlastrederiet 2020 Bulkers er mer enn doblet i verdi bare i år. Himalaya Shipping, som ble startet våren 2021, er mer enn doblet på tre måneder, og også Golar LNG har vokst.

Les også: Tjente nesten 1000 milliarder

Verdihoppene tilsvarer aksjeverdier for elleville 2 milliarder kroner for Tor Olav Trøim og hans selskap Drew Holding. 2020 Bulkers startet 2021 på 59 kroner. I mai solgte Trøim 1,9 millioner aksjer til kurs 103. Trøim har fortsatt 5,5 millioner aksjer i selskapet. Finansavisen siterer en Pareto-analytiker som spår en videre oppgang til hele 159 kroner.

Les også: Full aksjekollaps: - Folk jager raske penger

I Himalaya Shipping er aksjene gått fra en noteringskurs på 25 kroner til 60 kroner. Trøims verdier der utgjør nå 700 millioner kroner. Det betyr at etter å ha vært helt på bunn-nivå har verdiene i 2020 Bulkers, Himalaya og Golar LNG passert 2 milliarder kroner.

Siden mai har Trøim hentet utbytte fra Bulkers for om lag 50 millioner kroner, melder avisen.

Tapte en halv milliard

Riggselskapet Borr Drilling leverte tirsdag resultater for årets andre kvartal.

Selskapet økte omsetningen med 13 prosent til 55 millioner dollar, men fikk et nettotap på 60 millioner dollar, som tilsvarer 518 millioner kroner etter dagens kurs, skriver DN.

Resultatet er en bedring fra tapet på 110 millioner dollar fra samme periode i fjor.

– Vi har sett en jevn bedring i driften i andre kvartal, med 13 rigger i arbeid ved kvartalsslutt. Etter å ha vunnet flere kontrakter så langt i år, har vi en ordrereserve på om lag 542 millioner dollar, sier administrerende direktør, Patrick Schorn, i rapporten.