Gå til sidens hovedinnhold

Tromsdal fengslet i 14 dager

Christer Tromsdal ble mandag varektektsfengslet for to uker i Hedemarken tingrett, siktet for korrupsjon.

Det bekrefter Johan Martin Welhaven i Spesialenheten for politisaker overfor TV 2.

Christer Tromsdal ble fredag pågrepet og ifølge VG Nett siktet for korrupsjon. En politimann ved Oslo politidistrikt er siktet i samme sak, for brudd på taushetsplikten. Det bekrefter politiet i en pressemelding mandag ettermiddag.

- Brudd på taushetsplikten ser vi alvorlig på. Derfor er det bra at Spesialenheten etterforsker denne saken, slik at vi kan komme til bunns i hva som har skjedd, sier politimester Anstein Gjengedal i pressemeldingen.

«Politimesteren legger vekt på å ha fokus på verdier og normer. Han påpeker at taushetsplikten er noe enhver tjenestemann er kjent med og skal ta denne svært alvorlig», heter det i pressemeldingen.

Tromsdal ble fremstilt for varetektsfengsling klokken 13 mandag. Like etter klokken 17 ble det klart at finansakrobaten må belage seg på to uker i varetektscellen.

Politimann sluttet
Så langt har politiet vært svært tilbakeholdne med detaljer rundt saken de har ført mot Christer Tromsdal. TV 2 Nettavisen vet at Spesialenheten for politisaker har etterforsket Tromsdals kontakter i politiet i lengre tid.

Politiet bekrefter i pressemeldingen at tjenestemannen jobbet ved Sentrum politistasjon i Oslo. Han har vært permittert fra sin stilling siden i høst.

Tilgang til hemmelige politidokumenter
Det har lenge vært en kjennsgjerning i finanskretser at Christer Tromsdal hadde kontakter på innsiden i politiet. I flere sammenhenger skal finansakrobaten ha vist frem hemmelige politidokumenter, blant annet til TV 2 Nettavisen. Les egen sak her!

Og under Nokas-rettssaken fortalte Ridvan Halimi at han hadde mottatt hemmelige politidokumenter av Tromsdal. Dokumentene ble funnet hjemme hos Halimi i slutten av 2002.

Sefo har tidligere etterforsket funnet av de hemmelige politidokumentene hjemme hos Nokas-tiltalte Ridvan Halimi. Årsaken var at Halimi på dette tidspunktet var sammen med en jente som jobbet i Oslo-politiet.

- Dette skulle jeg ønske at jeg sa under Sefo-avhøret, for jeg syntes det var veldig trist at hun måtte si fra seg jobben og slutte i politiet på grunn av dette, sa Halimi. Sefo-saken ble senere henlagt, men kvinnen måtte likevel slutte i politiet.

Reklame

Mobilselskap kutter prisene - sjekk hvor mye du sparer

Kommentarer til denne saken