Gå til sidens hovedinnhold

Tromsdal fnyser av dommen

Christer Tromsdal synes den betingede fengselsdommen mot ham i ABI-saken er latterlig. - Betinget dom på seks måneder, hvem er det som bryr seg som det? spør han.

Tromsdal ble fredag dømt til seks måneders betinget fengsel og en bot på 30.000 kroner for å ha spredt uriktige eller vill-ledende opplysninger for å påvirke prisen på verdipapirer da han videresolgte aksjer i barberhøvelselskapet Ruud & Rye.

Christer Tromsdal er ikke det spor skremt av fengselsdommen.

- Betinget dom på seks måneder, hvem er det som bryr seg som det? spør en opprørt Tromsdal.

- Et helvete

Økokrim innledet etterforskningen mot Tromsdal og kompanjongen Terje Lien i Aker Brygge Invest etter en rekke oppslag i Dagens Næringsliv høsten 2000. Lien ble fredag dømt til 45 dagers betinget fengsel.

- Jeg har fått ødelagt fire år av livet mitt. Økokrim har brukt titalls millioner på å etterforske, og så koker det ned til ingen ting. En bot på 30.000 står ikke i forhold i det hele tatt, raser han.

Tromsdal mener han hadde vært «ferdig» dersom han ikke hadde hatt midler til å kjempe imot.

- Jer er ikke akkurat happy med dette etter å ha brukt millioner på forsvarere. Hadde jeg ikke hatt de pengene, ville jeg vært ferdig, sier han til TV 2 Nettavisen.

Vurderer anke
Tromsdal sier han gjerne kunne tenkt seg å få saken ut av verden, men vurderer å fortsette å kjempe fordi han mener han er uskyldig.

- Hadde jeg villet slippe så mye kjas og mas, ville jeg godtatt dommen, men jeg vurderer seriøst å anke, fortsetter han.

Gründeren har fortsatt med å kjøpe og selge aksjer også i tida etter at ABI-saken sprang i media. Forretningene har ikke blitt hemmet av etterforskningen, hevder han. Tromsdals bruttoinntekt i fjor stoppet på nesten 4 millioner kroner.

- Jeg driver mest med opsjoner og slike store ting. Det går brukbart, sier han.

Også Økokrim vurderer anke
En av Tromsdals to forsvarsadvokater, Jon Rabben, sier til TV 2 Nettavisen at han er tilfreds med deler av domsslutningen fra Oslo tingrett.

- Vår reaksjon er at vi mener langt på vei å ha fått nedhold i den framstilingen av saken vi har gitt til retten. Det som har vært Tromsdals saksanliggende er at mye av informasjonen han har videreformidlet har kommet fra selskapets gründere Ruud og Rye. Det er retten delvis med på, fastslår han.

- Tromsdal ble likevel dømt fordi retten mente han hadde behandlet denne informasjonen noe villendende i forhold til måten andre har behandlet den på, fortsetter Rabben.

Også Økokrim vurderer å anke saken til lagmannsretten, blant annet på grunn av straffeutmålingen.

- Vi registrerer at vi ikke har fått medhold i vår påstand, og vil vurdere premissene i forhold til straffeutmålingen før vi tar stilling en eventuell anke innen fristens utløp, sier politiadvokat Geir Kavlie til TV 2 Nettavisen.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot