*Nettavisen* Økonomi.

Tromsdal rettslig avhørt

Økokrim ville ikke risikere flere sykemeldinger, og gjennomførte nylig rettslig avhør av Christer Tromsdal for å unngå nye utsettelser.

23.09.03 13:22

Nesten hele torsdag stod Tromsdal i vitneboksen, mens hans forklaring ble nøye protokollert av retten. Med Tromsdals forklaringen i boks kan den utsatte hovedforhandlingen gå sin gang i januar 2004, selv om Tromsdal ikke skulle dukke opp.

Etter råd fra sin forvarer nektet en friskmeldt Tromsdal å forklare seg om tiltalepunktet som gjelder grovt underslag.

- Dette fordi vi mener tiltalen er for vagt utformet på dette punkt, sier advokat Brynjar Østgård til TV 2 Nettavisen

Tromsdal leverte sykemelding da straffesaken mot ham skulle startet i mai i år.

Av prosessøkonomiske hensyn ønsket dommer Kåre Røkkum også å utsette rettssaken mot de medtiltalte, Terje Lien og Jan Erik Olsen. De to er svært lystne på å få gjennomført rettssaken og legge saken bak seg. Nå må de vente til januar 2004.

- Bakgrunnen for den lange utsettelsen er problemer med kapasiteten ved Oslo tingrett og at forsvarerne i saken har stort arbeidspress, og derfor ikke kunne finne plass i avtaleboken, sier politiadvokat i Økokrim, Geir Kavli, til TV 2 Nettavisen.

Tromsdal og Olsen er tiltalt for å ha spredt uriktige eller villedende opplysninger for å påvirke prisen på aksjer i det fallerte barberhøvelselskapet Ruud & Rye.

Lien og Tromsdal er dessuten tiltalt for underslag på 16 millioner kroner. Økokrim hevder de to tok ut 16 millioner kroner fra kassen i Aker Brygge Invest (ABI) uten noen form for motytelse.

Tromsdal har framholdt at dette tiltalepunktet dreier seg om en regnskapsteknisk sak som er meget vanlig i norske bedrifter og at ingen penger har forsvunnet.

Økokrim ønsket også å sikre seg vitneforklaringen til Ruud & Rye-gründer Reinhardt Rye som bor i Marbella i Spania. Rye, som tidligere har uttalt til media at han er lei hele saken og ikke kom til å møte som vitne, ble avhørt fredag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.