Aps Trond Giske og Venstres Abid Raja mener det er på tide med en bompengepause, skriver Dagbladet i dag.

Tidligere Ap-nestleder Trond Giske gikk hardt ut i et intervju med Dagbladet i forrige uke og omtalte bompenger som usosialt. Giske mener Ap må snakke mer om hvordan regjeringen krever inn altfor mye bompenger.

Venstres Abid Raja er helt enig i at staten tar inn for mye. Han forteller Dagbladet at han vil ha bompenger øverst på lista straks han møter finansminister Siv Jensen (Frp) til deres ukentlige fraksjonsmøte.

- Vi må erkjenne at det har gått for langt og at vi nå krever inn mer bompenger enn det befolkningen er villig til å betale. Vi er ute av kurs, sier Raja til Dagbladet.

Raja vil ha bompenge-pause:

- Vi stoppe opp, trykke på pauseknappen og finne ut hvordan vi kan lage et mer rettferdig system. Jeg vil personlig be Jensen sette folka i Finansdepartementet i gang med å se på mulige løsninger for en mer sosial profil på innkreving av bompenger, sier Raja til Dagbladet.

Bekymret for barnefamilier

- Jeg bekymrer meg særlig for barnefamilier. Jeg snakker om helt vanlige mennesker med normale jobber, som akkurat får endene til å møtes. En familie med to middels inntekter og tre barn som går på ulike fritidsaktiviteter og trenger skyss. Om de får 20.000 kroner ekstra å betale i året i bompenger, så ryker kanskje sommerferien. Da må vi erkjenne at vi flår folk, sier Venstre-profilen.

I et intervju med Dagbladet etter å ha holdt 1. mai-tale i Trøndelag, sa Trond Giske at partiet hans nå må ta en tydelige plass i den voksende debatten om bompenger.

- Vi har en regjering som gir store skattekutt for dem som har store formuer. Samtidig gir de deg avgiftsøkning og håver inn bompenger. Det er blitt dyrere å pendle og staten setter rekord i bompengekrav. Det er på tide at Arbeiderpartiet setter foten ned og sier at nok er nok.