Gå til sidens hovedinnhold

Trondheim kommune bruker 200.000 kroner på å passe på snø

Mens det fortsatt snør i Trøndelag, hyrer Trondheim kommune inn vektere og punger ut 200.000 kroner for å passe på lagret snø gjennom russetida.

TRONDHEIM (Nettavisen Økonomi): Bakgrunnen for det økte vaktholdet, er økt trafikk inn i det avsperrede snølageret som ligger i skianlegget i Granåsen. Her lagrer Trondheim kommune flere tusen kubikkmeter snø gjennom sommeren for å sikre tidligst mulig sesongstart for byens skiløpere.

Den økte trafikken inn i anlegget skal ha ført til skader som kan føre til at snøen smelter fortere, har Adresseavisen skrevet tidligere.

Les også

I Trøndelag har det snødd opptil 35 cm de siste dagene

Ifølge avisen antar kommunaldirektør Einar Aassved Hansen at det er russ som er skyld i ødeleggelsene. Dette begrunner han med at lageret var uskadet lørdag. Senere samme dag hadde russ satt opp partytelt like ved.

Han begrunner det økte vaktholdet på følgende måte:

– For å forhindre mulige skader. Skiskytteranlegget har blant annet en del tekniske innretninger som vi ikke ønsker skal bli ødelagt, og vi vil unngå at de tar seg inn på snølageret. Vi ønsker også å sikre at russen ikke foretar seg noe i hoppanlegget som kan føre til personskade, sier Hansen.

Les også

Fillerister Stordalens klima-moral: – Lager egne regler for seg selv

Han forteller videre at han mener det er unødvendig at kommunen må bruke penger på dette, og mener at russen selv skulle sørget for nødvendig vakthold.

Russepresident Live Wahl Gellein er ukjent med at russen skal ha vært inne på lageret. Hun er enig med kommunaldirektøren i at økt vakthold burde vært unødvendig, men skjønner han er bekymret.

– Jeg skjønner hvorfor de bestiller vakter, og synes det er bra de gjør det, sier Gellein.

Kommentarer til denne saken