Tror Lund blir satt i kattepine

Aker Kværner risikerer å miste flere store kontrakter med Statoil, etter at Helge Lund skiftet lag. Konkurrenten ABB tror Lund vil bli sittende i en kattepine.

09.03.04 07:51

Helge Lund forlater Kjell Inge Røkke og Aker Kværner til fordel for Statoil.

For hvis Lund skulle tildele Aker Kværner store kontrakter etter sjefsskiftet, an han bli beskyldt for å tilgodese sin tidligere arbeidsgiver.

- Helge Lund vil komme i en kattepine når han setter seg på andre siden av forhandlingsbordet som ny toppsjef i Statoil og stor oppdragsgiver for olje- og gassindustrien. Dersom han gir en stor kontrakt til Aker Kværner vil det bli stilt spørsmål om han ikke favoriserer sine gamle venner i Aker Kværner, hevder hovedtillitsvalgt i konkurrenten ABB Offshore System, Momir Repajar overfor NRK.

Repajar mener at det nå skal det mye mer til for at Lund tør gi Aker Kværner jobbkontrakten, enn hva som ville vært tilfelle med en annen i sjefstolen.

Den på troppende toppsjefen i Aker Kværner, Inge Hansen, er ikke enig. Konserntilitsvalgt i Aker Kværner, Atle Tranøy, frykter heller ikke at selskapet kan miste kontrakter.

Professor i sosialøkonomi ved Norges handelshøyskole, Lars Sørgård, mener likevel at dette kan bli en vanskelig situasjon for Helge Lund.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag