Gå til sidens hovedinnhold

Tror oljeprisen vil falle

Det internasjonale energibyrået IEA tror den siste dagens fall i oljeprisen vil fortsette utover vinteren.

Det internasjonale energibyrået IEA, som organiserer de store oljeimporterende landene, tror oljeprisen vil falle videre. Det fremgår av organisasjonens siste markedsrapport, som ble offentliggjort onsdag formiddag.

IEA tror at den høye oljeprisen nå begynner å dempe etterspørselen, samtidig som det pekes på at Mexico-gulfen er tilbake i produksjon etter orkanproblemene.

- Oljemarkedene bør fortsette å falle utover og mot slutten av vinteren, skriver IEA.

Den amerikanske referanseoljen WTI har onsdag formiddag falt ytterligere 27 cent til 47,10 dollar fatet i elektronisk handel, etter et kraftig fall på råvarebørsen i New York tirsdag.

Markedet vil imidlertid få et nytt og viktig signal i ettermiddag, da det offentliggjøres ukentlige oljelagertall fra USA. Disse lagrene har de siste ukene konsekvent vært større enn markedet hadde trodd. Dette har dempet frykten for oljemangel, og har bidratt til at oljeprisen har falt tilbake 15 prosent siden toppen i oktober.

- Prisene, selv om de faller under 50 dollar fatet, er fortsatt altfor høye. Det er mer tilbud enn etterspørsel. Prisene bør falle mye mer. Jeg vet ikke til hvilket nivå, men mye lenger, sa IEA-sjefen Claude Mandil på en pressekonferanse i går, ifølge nyhetsbyrået Bloomberg.

Kommentarer til denne saken