Gå til sidens hovedinnhold

Tror på bedre arbeidsmarked

Norske arbeidsgivere er de mest optimistiske i Europa i forhold til økt sysselsetting neste år.

Ifølge Manpowers internasjonale arbeidsmarkedsbarometer er det netto ti prosent av norske arbeidsgivere som venter en oppgang i sysselsettingen i første kvartal neste år. Dette er en økning på fire prosentpoeng siden forrige måling.

Venter svensk nedgang

Undersøkelsen viser at norske arbeidsgiverne er mest optimistiske i Europa. Spania og Storbritannia kommer på de neste plassene, med ni prosent.

Arbeidsgiverne i Tyskland forventer en nedgang i sysselsettingen på 14 prosent, mens Sveriges målinger svinger svakt i negativ retning.

- Etter en periode som har vært preget av mye usikkerhet og negative signaler, er det meget hyggelig å se at norske arbeidsgivere er de mest optimistiske i Europa i forhold til troen på økt sysselsetting, sier konsernsjef Terje Nygaard i Manpower Norge i en melding.

Minst optimistiske i nord

Barometeret viser en forventet økning i sysselsettingen i alle landsdeler første kvartal 2004. I Oslo, Akershus og Midt-Norge er forventingene høyest, mens Nord-Norge er den landsdelen med de laveste forventingene.

Nygaard forteller at undersøkelsen er i tråd med Manpowers forventninger om utviklingen på arbeidsmarkedet. Resultatet bekreftes også av en økende etterspørsel etter arbeidskraft hos bemanningsselskapet.

Reklame

Nå: Gjør et kupp på alt du trenger til løpeturen