*Nettavisen* Økonomi.

Tror på god børshøst

Fondsforvalter Albert Collett tror på Oslo Børs. Sjekk hvor mye han tror markedet vil stige.

15.08.06 07:51

Les NA24 på mobil

Forvalter Albert Collett har hatt stor suksess med flere av fondene til ABN AMRO i Norge, deriblant det kjente Gambak-fondet. Nå spår han en het høst for aksjer.

NA24 - din næringslivsavis

Han tror at alt ligger til rette for en oppgang, og peker på at det amerikanske aksjemarkedet har vært hemmet av 17 rentehevinger, en svak dollar og dobling av oljeprisen. Men den inntjeningen selskapene har vist er ikke reflektert i dagens kurser, mener Collett.

Forvalteren forventer at det norske markedet vil bli bra fremover og sier til Finansavisen at potensialet kanskje kan bli så mye som 10 til 15 prosents oppgang.

Han mener at flere av selskapene på børsen handles til sterkt rabatterte priser, og trekker frem Orkla, Aker og Bonheur som han mener har en rabatt på underliggende verdier på rundt 20 til 30 prosent. Og det er Kjell Inge Røkke-selskapet Aker som er favoritten.

- Rabatten til underliggende forretningsområder er etter vår mening 25 prosent og deres kompetanse vil bli ytterligere etterspurt i 2006 og fremover, sier Collett til Finansavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.