*Nettavisen* Økonomi.

Tror på løsning i kommuneoppgjøret

Torsdag morgen fortsatte partene i kommuneoppgjøret meklingen på overtid, etter at riksmeklingsmann Dag Nafstad la frem en skisse til løsning. De vanskeligste problemene skal være ryddet av veien.

27.05.04 10:02

Partene og meklingsmannen i kommunesektoren ventet på profilen og rammen fra statsoppgjøret. Like før klokken 8 ble det klart at tre av organisasjonene i staten godtok forslaget til løsning.

De fire organisasjonene som forhandler med Kommunenes Sentralforbund er Utdanningsgruppenes Hovedorganisasjon, YS, LO og Akademikerne.

Etter det NTB kjenner til, er det ikke lagt fram noen offisiell skisse til helhetlig løsning, men meklingsmannen har presentert det han kaller et økonomisk opplegg som partene vurderer.

De vanskeligste prinsippspørsmålene i kommuneoppgjøret skal i hovedsak være ryddet av veien. Nå gjenstår det å bli enig om størrelsen på lønnstilleggene.

Lærernes lønnssystem er det største problemet i kommuneoppgjøret, og det påvirkes ikke av løsningen i staten. Det er første gang forhandler lærerne med Kommunenes Sentralforbund (KS), etter å ha vært en del av statsoppgjøret. KS ønsker å få lærerne over på et kommunalt lønnssystem med større lokale variasjoner, mens Utdanningsforbundet vil beholde lærernes system med sentralt fastsatte lønnstrinn og ansiennitetstillegg.

Etter det NTB kjenner til skal lærerne ha vist vilje til å gi litt etter på kravet om at lønnen skal ha direkte sammenheng med ansiennitet og utdanning.

KS ønsker en løsrivelse fra dette systemet, men skal være villig til å komme lærerne i møte.

Partene forhandler mange timer på overtid.

(NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.