*Nettavisen* Økonomi.

Tror Ryanair dropper Norge

Foto: (Foto: Heiko Junge / SCANPIX)

Norwegian-sjef Bjørn Kjos tror ikke Ryanair og andre lavprisaktører tør satse på å fly innenlands i Norge. - Det skal han ikke være for trygg på, repliserer Ryanair-ledelsen.

Ryanair-ledelsen har flere ganger sagt at de vurderer å satse i det lukrative norske innenriksmarkedet.

Var bekymret

Norwegian kom lavpriskjempen i forkjøpet da de tok opp konkurransen med SAS på melkerutene mellom de store byene i fjor. Nå tror administrerende direktør Bjørn Kjos i Norwegian at Ryanair kommer til å droppe planene om en norsk innenrikssatsing.

- Det var en bekymring vi hadde da vi startet opp med fire ruter, fordi kostnadene var høye. Nå begynner det å bli vanskeligere å komme inn, uttalte han på mandagens pressekonferanse.

- Ryanair og EasyJet vil undersøke om konkurrentene virkelig er lavprisaktører, og vi føler det er der vi er nå. Da er det andre markeder som er lettere å gå inn i, tilføyde Kjos, og nevnte folkerike land som Tyskland og Frankrike som eksempel.

I framtida vil det bli enda vanskeligere å utfordre Norwegian og SAS på norske innenriksruter, skal vi tro Norwegian-sjefen.

- For hvert kvartal som går, skal vi greie å redusere kostnadene våre, sier han.

Ingen fredsavtale

Men hos Ryanair-ledelsen i Stockholm er det ingen som vil røyke fredspipe med Bjørn Kjos. Norden-sjef Lotta Lindquist er overbevist om at det er penger å hente i Norge.

- Det finnes alltid penger å tjene på å drive ulike linjer. Norge er et veldig langt land, og det er mange som flyr, sier hun til TV 2 Nettavisen.

Foreløpig vil Ryanair konsentrere seg om å bygge opp det europeiske nettverket. Når den jobben er gjort, skal selskapet vurdere å satse innenriks i Norge eller andre land.

- Det ligger lenger fram. Jeg vil ikke uttale meg om noe eksakt år, det kommer blant annet an på utviklingen i skatte- og avgiftsnivået, fortsetter Lindquist.

Roser Norwegian

Norden-sjefen synes det er hyggelig at Norwegian har greid å kapre en markedsandel på 20 prosent i det norske markedet etter bare ett års drift som lavprisselskap.

- Jeg synes det er kjempeinteressant at flere lavprisselskaper kommer og utfordrer det gamle etablissementet. Man har jo sett priser som ikke er helt realistiske sammenliknet med kostnadene, sier Lindquist om de norske flyprisene.

Norwegian synes hun har gjort en god jobb.

- Jeg synes de er riktig flinke. Men jo flere, jo bedre, avslutter hun med et smil.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.