*Nettavisen* Økonomi.

Tror vi får bedre privatøkonomi

De unge ser lyst på sin økonomiske fremtid. Halvparten av alle mellom 20 og 29 år tror de vil få mer å rutte med i løpet av det neste året. Til sammenlikning tror bare en av ti over 60 år det samme.

Kvinner er i tillegg noe mer pessimistiske enn menn, viser en fersk rapport fra MMI og Storebrand. Undersøkelsen viser også at nordmenn med høyest inntekt er mest optimistiske, skriver Aftenposten..

De mest optimistiske i landet er Oslo-folk. 47 prosent av folk fra Oslo tror økonomien blir forbedret, mens bare 22 prosent av folk i Midt-Norge tror det samme.

Resultatene fra tilsvarende undersøkelser i januar i år og i fjor har tilsvarende konklusjoner.

- Lav lånerente gjør at folk sitter igjen med mer penger, men nå øker gjeldsbyrden så raskt at mange kan gå på en smell når renta øker. Det vil også ramme boligprisene, så det er ikke klokt å bare investere i bolig, sier investeringsdirektør Hans Aasnæs i Storebrand Kapitalforvaltning til Aftenposten.

I forhold til den generelle økonomiske utviklingen i Norge, tror 28 prosent tror på bedring. Bare 15 prosent tror på forverring eller «vet ikke», en økning fra i fjor da 10 prosent svarte det samme.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.