*Nettavisen* Økonomi.

Trosset oljeprisen

Selv om oljeprisen falt, endte Oslo Børs noe opp tirsdag. Verst rammet av prisfallet ble Norsk Hydro.

Begge oljelokomotivene på børsen falt, og Norsk Hydro aller mest. Aksjen endte ned 2,26 prosent, mens Statoil-aksjen falt 0,85 prosent.

Det er svake positive signaler fra det russiske oljeselskapet Yukos og økte leveranser fra Irak som har beroliget aktørene i oljemarkedet.

Det er de andre tungvekterne på børsen, ledet av Dnb Nor, Telenor og Storebrand, som gjør at Oslo Børs ender marginalt opp tirsdag. Storebrand er opp 1,75 prosent, Dnb Nor endte opp 0,95 prosent, mens Telenor steg 1,03 prosent.

Frontline var blant dagens tapere på oljeprisfallet, og endte ned 1,47 prosent. Også Jinhui bremser opp etter de siste dagenes himmelsprett, og må se aksjekursen synke med 7,14 prosent.

- Aksjen er veldig volatil og det går en del «stopper». Det er grenser for hvor mange flere aksjer selskapet vil kjøpe tilbake gitt fullmakten. Det er mange internettkunder som hiver seg på begge veier, sier en aksjemegler til TDN Finans.

Investorene sitter fortsatt på gjerdet og ser an utviklingen i Nera, som endte uendret etter å ha meldt om oppsigelser av 100 ansatte i Nera Networks. Analytikerne er positive til at det nå tas grep i telekomselskapet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.