Brev med et ukjent pulver er sendt til flere danske matvareselskaper, skriver dansk TV2.

Saken føyer seg inn i en rekke av liknende hendelser de siste ukene. Brevene er sendt fra Belgia og inneholder trusler om at mottakeren vil få sine produkter forgiftet ute i butikkene, hvis ikke det overføres 300.000 euro i kryptovalutaen bitcoins til en konto.

Dansk politi vil av hensyn til etterforskningen ikke oppgi hvilke danske selskaper det er snakk om. Ifølge dansk TV2 bekrefter belgisk politi, som samarbeider om etterforskningen av disse truslene med politiet i en rekke andre europeiske land, at det dreier seg om ti brev.

Saken begynte i Italia, der flere kjente matvareprodusenter 7. april mottok liknende brev med et grønt pulver, blant dem Lavazza, Illy, Vergnano og Ferrero. Det er også sendt trusselbrev til bedrifter i Sveits, Nederland, Tyskland, Storbritannia, Østerrike, Danmark og Sverige.

Ingen forgiftning - så langt

Findus i Malmö i Sverige mottok trusselbrev på samme tid som de italienske selskapene. Politiet fant da en pakke med et hvitt pulver, skriver svt.se.

Ifølge belgiske og italienske medier er det snakk om et pulver som i brevene er beskrevet som oleandrin. Stoffet kan brukes som medisin, men store mengder kan være skadelige.

- Når noen truer matvaresikkerheten, tar vi det alvorlig. Men det er viktig å understreke at ingen har forurenset mat i Danmark, så det er ingen grunn til bekymring som forbruker her og nå, sier beredskapssjef Nikolas Hove i Fødevarestyrelsen, som holder oppsyn med matvaresikkerhet i Danmark, til dansk TV2.