*Nettavisen* Økonomi.

Truer med å saksøke Hellas

Enkelte hedgefond vurderer å gå til søksmål om de taper penger.

21.01.12 15:32

Hedgefond kan komme til å saksøke Hellas for brudd på menneskerettighetene hvis landet ved hjelp av endret lovgiving tvinger dem til å ta tap på greske gjeldspapirer.

Den nye strategien er blitt diskutert i møter mellom advokater og hedgefondene, skriver The New York Times.

Muligheten for å bruke Den europeiske menneskerettighetsdomstolen er blitt aktuell etter at den greske statsministeren Lukas Papademos denne uken varslet en mulig lovendring som kan tvinge alle private kreditorer til å gå med på en nedskriving av gresk gjeld på minst 50 prosent. Men han føyer til at han fortsatt har tro på at de vil akseptere en avtale frivillig.

Juridiske eksperter argumenterer for at domstolen vil kunne behandle saken som et brudd på eiendomsretten, for i henhold til europeisk lovgiving hører eiendomsretten innunder menneskerettighetene.

Diskusjonene mellom greske myndigheter og landets private kreditorer om en nedskriving av den enorme statsgjelden er nå inne i en kritisk fase, skriver internasjonale nyhetsbyråer. Også fredag var det duket for møter mellom Papademos og International Institute of Finance (IIF), som representerer 450 finansinstitusjoner over hele verden. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag