Gå til sidens hovedinnhold

Truer med søksmål mot BA

Tidligere skribent Henrik Færevåg klager BA inn for Pressens Faglige Utvalg, fordi han ikke får et leserbrev på trykk. Samtidig vurderer Færevåg å gå til søksmål mot avisen.

Uenigheten har sitt utspring i journaliststreiken i mai, da Færevåg ikke ville opptre som streikebryter. Han leverte derfor ikke inn sin fast spalte til Bergensavisen (BA), skriver Bergens Tidende.

Sjefredaktør Olav Terje Bergo ville etter streiken ikke uten videre slippe Færevåg til i avisen igjen.

- Da jeg meldte meg til tjeneste igjen, fikk jeg beskjed av en annen i redaksjonsledelsen at det ikke var nødvendig å begynne på neste spalte, sier Færevåg til Bergens Tidende.

Færevåg betraktet dette som en oppsigelse.

Sjefredaktør opplyste i BAs innringerspalte at Færevåg har erklært i flere medier at hans kontrakt med avisen er oppsagt. Bergo regnet ikke med at Færevåg ville vende tilbake som BA-spaltist. Men dette er stikk motsatt av hvordan Færevåg selv mener å ha opplevd situasjonen.

Færevåg skrev etter Bergos påstander et leserinnlegg, men dette har ikke blitt tatt inn i avisen. Innlegget vil ifølge BA ikke komme på trykk før Bergo har lest gjennom det. Færevåg har derfor klaget inn for PFU at han ikke har fått leserbrevet i avisen.

Eks-spaltisten vurderer også søksmål mot BA. Færevåg mener nemlig han kan få et dårlig rykte etter Bergos påstander om at han bryter avtaler.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien