Gå til sidens hovedinnhold

Trump-frykt slår inn i Oslo - børsen rett ned fra start

Hovedindeksen ved Oslo Børs er ned 1 prosent rett etter børsåpning.

Dermed følger den negative utviklingen fra i går. Det var også et solid børsfall i USA og de internasjonale børsene onsdag. Kl. 09.03, er Hovedindeksen ned 0,95 prosent til drøyt 859 poeng.

Equinor er ned 1,5 prosent rett etter børsåpningen og har det største fallet blant tungvekterne. DNB-aksjen hadde en svak børsdag i går og er ytterligere ned 0,9 prosent noen få minutter etter åpning.

Investeringsøkonom Mads Johannesen i Nordnet pekte overfor Nettavisen Økonomi i går på frykten for at Donald Trump kan bli avsatt som president, dårlige stemningstall i den amerikanske økonomien og en lavere oljepris som årsaker til det kraftige børsfallet.

I tillegg kom nyheten i går kveld norsk tid at USAs omstridte president vil innføre straffetoll på europeiske varer som whisky, ull, fransk vin og tysk ost fra og med 18. oktober.

Nesten 70 milliarder

Et voldgiftspanel har nå fastslått at USA kan svare med å ilegge straffetoll på opptil 100 prosent på import fra EU verdt 7,5 milliarder dollar i året. Det tilsvarer drøyt 68 milliarder kroner til dagens valutakurser.

Eksperter som Nettavisen Økonomi har snakket med tidligere, er opptatt av at en omfattende straffetoll på europeisk industri kan utløse en større nedgang i økonomien. Spesielt er den europeiske bilindustrien utsatt.

En opptrapping av handelskrigen vil kunne ramme norsk økonomi i større grad enn fryktet.

Reklame

Meningsmålinger: - I enkelte tilfeller er det ren manipulering

Kommentarer til denne saken