Gå til sidens hovedinnhold

Trump gjorde det svært få presidenter før ham hadde gjort: Milliardene rullet inn

Dette tjente Donald Trump milliarder på mens han var president.

President Donald Trump gjorde det svært få presidenter før ham hadde gjort da han inntok Det hvite hus.

Ville ikke gi opp

I motsetning til de fleste andre presidenter før ham, ville ikke Trump gi opp sitt forretningsliv i presidentperioden og enden på visa ble at hans to sønner tok over imperiet i de fire årene han var president.

Les også: Snikfilmet CNN-ansatt på Tinder-date: Kom med sjokkinnrømmelse om Trump

Nå har magasinet Forbes gått gjennom hvor mye penger Trump og hans selskap Trump Organization har dratt inn i inntekter i perioden 2016 til 2020, og det er snakk om store milliardbeløp.

Les også: - Familietrøbbel for Donald Trump

Ifølge Forbes har Trump tjent 90 millioner dollar, eller 809 millioner norske kroner, fra sin ferieklubb Mar-A-Lago alene.

Les også: Knuser Trump: Har ikke skjedd USAs president på 75 år

Det er her Trump har holdt til store deler av tiden etter at han gikk av som president, og han besøkte også stedet ved flere anledninger under sin presidentperiode.

Les også: Trump-etterforskningen: - Ikke ta meg, ta Melania!

Tjente millioner på president-ansatte

Washington Post avslørte også i 2020 at amerikanske myndigheter hadde betalt inn minst 2,5 millioner dollar til Trumps selskap i presidentperioden for bruk av Trumps egne eiendommer, inkludert rom og måltider for Secret Service på blant annet Mar-A-Lago.

Trump la også store internasjonale møter med blant annet den kinesiske presidenten Xi Jinping og Japans statsminister Shinzo Abe til sine egne eiendommer.

Les også

- Familietrøbbel for Donald Trump

Forbes skriver at majoriteten av inntektene Trump hadde i perioden han var president, kom fra hans diverse klubber og golfklubber.

Totalt hadde Donald Trump inntekter på rundt 940 millioner dollar, eller nesten 8,5 milliarder norske kroner, fra disse klubbene i fireårsperioden han var president.

Les også: Sjokkmelding: - Donald Trump tror han blir gjeninnsatt som president i august i år

Hadde 21,8 milliarder i inntekter

Forbes skriver at Trump totalt dro inn hele 2,4 milliarder dollar, eller 21,8 milliarder norske kroner, på sine fire år som president. I tillegg til inntekter på klubber, golfklubber, og hotell, dro Trump også inn en del penger på utleie og eiendomssalg, skriver Forbes.

Les også

Snikfilmet CNN-ansatt på Tinder-date: Kom med sjokkinnrømmelse om Trump

De tre første årene av presidentperioden skal Trump ha hatt rundt 650 millioner dollar i inntekter, eller rundt 5,9 milliarder norske kroner.

Det siste året skal inntektene dermed ha stupt til 450 millioner dollar, eller rundt fire milliarder norske kroner.

Les også: Denne Trump-kritikken var svært uvanlig og ble aldri offentlig kjent: - Dette er helt for jævlig

Da var det spesielt Trumps hotellforretninger som gikk dårlig.

- Det skader meg og det skader Hilton, og det skader alle de store hotellkjedene over hele verden, sa Trump på en pressekonferanse i mars 2020.

- Dette skader alle. Det er svært få forretninger som går bra akkurat nå, sa Trump, ifølge MarketWatch.

Les også

Trump-etterforskningen: - Ikke ta meg, ta Melania!

Formuen sank betraktelig

De skriver også at selv om Trump hadde 21,8 milliarder norske kroner i inntekter på de fire årene som president, så har han nå en samlet gjeld på en milliard dollar (rundt ni milliarder norske kroner).

Under sin presidentperiode sank også formuen til Trump betraktelig, fra rundt 33,6 milliarder norske kroner i 2016 til 21,8 milliarder norske kroner i 2020.

Les også

Denne Trump-kritikken var svært uvanlig og ble aldri offentlig kjent: - Dette er helt for jævlig