Gå til sidens hovedinnhold

Trump jubler over børsrekorder

To nye børsrekorder på Wall Street mandag. Men Uber-aksjen krasjer.

OSLO/NEW YORK (Nettavisen): Både S&P 500 og Nasdaq Composite setter nye rekorder etter børsåpning mandag. S&P 500 er opp 0,6 prosent, mens Nasdaq Composite er opp 0,9 prosent.

Dow Jones er på sin side opp 121, eller 0,4 prosent ved børsåpning.

Rekordene får president Donald Trump til å juble på Twitter.

Rekordene kommer etter en tung uke på børsen i forrige uke, der markedet var preget av nedgang.

Uber-aksjen krasjer i førhandel

Men det er ikke over alt det er oppgang. Uber-aksjen var klart ned i førhandel på den amerikanske Nasdaq-børsen og ble omsatt til drøyt 28 dollar per aksje. Sluttkursen fredag var på 29,56 dollar, som tilsier en nedgang på godt over 4 prosent.

Kort tid etter børsåpning på mandag, var aksjen ned ca to prosent. Men så gikk det litt oppover igjen for Uber.

Transport for London, den offentlige etaten som har ansvar for transportsystemet i London, forteller om flere sikkerhetsbrudd som har satt passasjerer og deres trygghet i fare.

Les også: Uber sparker 350 ansatte

Ubers lisens utløper ved midnatt mandag, og selskapet sier det vil klage på vedtaket. I mellomtiden kan skyssformidleren fortsette sin virksomhet. I en uttalelse omtaler det avgjørelsen som «ekstraordinær og feil».

Uegnet

Transportmyndighetene opplyser at de ikke har tillit til at lignende hendelser ikke vil skje i fremtiden, og anser på nåværende tidspunkt Uber for å være «uegnet».

Les også: Uber åpner opp for comeback i Norge

Den største aksjonærene i Uber er alle store fond og forvaltere. Markedsverdien av Uber før børsåpning i dag er på ca. 50 milliarder dollar, om lag 460 milliarder norske kroner.

Kommentarer til denne saken