*Nettavisen* Økonomi.

Trump lovet å heve restriksjonene i USA

 

LOVER LETTELSER: President Donald Trump under sin orientering om utviklingen av koronasmitte i USA mandag kveld. Også visepresident Mike Pence (t.v.) og justisminister William Barr var til stede, samt Deborah Birx, koordinator for responsenheten for sykdomsutbruddet. Foto: Alex Brandon/ AP/ NTB scanpix Foto: (NTB scanpix)

President Donald Trump lover at USA snart vil være tilbake til vanlige tilstander og at økonomien igjen vil normalisere seg.

24.03.20 07:48

Under sin daglige pressekonferanse mandag sa Trump at han så fram til å lette på restriksjonene som har ført til en dramatisk nedstengning av store deler av den amerikanske økonomien.

- Vårt land ble ikke bygd for å stenges ned. USA vil snart være åpent for forretninger igjen. Veldig snart. Mye snarere enn de tre-fire månedene noen har antydet. Mye snarere enn det. Vi kan ikke la kuren bli verre enn selve problemet, sa Trump i et pressemøte Det hvite hus tirsdag, ifølge New York Times.

Les også: Bedrifter i krise kan lære mye av familiebedriften til Svein (48): – Et glitrende eksempel

- Økonomien viktigst

Flere analyser i amerikanske aviser går nå på at presidenten nå vil gå for å redde økonomien framfor for å begrense smitten. Mange i det amerikanske næringslivet tenker som Trump. Børsverdiene i landet har falt om lag 34 prosent siden korona-utbruddet. Det er det bratteste børsfallet på flere tiår, og hele den økonomiske veksten siden Trump ble president er allerede utvisket.

Trump antydet at han vil lette på de innførte restriksjonene om redusert sosial kontakt når den opprinnelige perioden på 15 dager løper ut. Det vil i så fall være i strid med rådene fra flere helsetopper i USA og samtidig med at millionbyen New York opplever en alarmerende stigning i antall smittetilfeller.

Les også: Aksjeekspertene: - Kjøper du disse aksjene nå, skal det mye til å tape

penger (+)

Flyselskaper innstiller

Tirsdag skriver også avisen Wall Street Journal at de største flyselskapene i USA legger planer for å frivillig innstille nesten all innenriks flytrafikk. Allerede nå, på grunn av svært få internasjonale avganger og fordi 80 millioner mennesker over hele USA er omfattet av lokale portforbud, har flytrafikken blitt redusert med 80 prosent siden samme tid i fjor.

Les også: Holder tilbake tall for norsk økonomi - skjuler dramatisk fall

Ytterligere kutt kan bli innført rett og slett fordi færre reiser og fordi mange av landets flygeledere er rammet av koronasmitte.

Mandag var 560 personer døde på grunn av koronavirus i hele USA og minst 43.963 bekreftet syke, ifølge Johns Hopkins University som samler de globale tallene. Ni amerikanske delstater har bedt alle om å holde seg hjemme og minst fire andre har lagt ned forbud for alle mot å gå på jobb med mindre det dreier seg virksomhet av kritisk nødvendighet for samfunnet.

Les også: Sbanken kutter umiddelbart boliglånsrenten - DNB skylder på systemene

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag