Bildekkprodusenten Goodyear, som er en av verdens aller største dekkprodusenter, er i hardt vær hos president Donald Trump.

Det skjer etter at selskapet skal ha forbudt bruk av klær med partipolitiske budskap på arbeidsplassen. Det inkluderer de populære MAGA-capsene til Trump, altså capser med Trumps slagord «Make America Great Again».

Les også: Donald Trump sier han burde få sitte i tre president-perioder

Dette har fått verdens mektigste mann til å rase og han oppfordrer nå sine tilhengere å boikotte USAs største leverandør av bildekk.

«Ikke kjøp Goodyear-dekk - de har annonsert et forbud mot MAGA-capser», som legger til at man kan «få bedre dekk til mye lavere pris» andre steder.

Tweeten kom etter et innslag på TV-kanalen WIBW i Kansas, som påstår at dekkselskapet godtok budskap som omfavnet rettigheter for homofile, lesbiske, biseksuelle, transseksuelle og «Black Lives Matter»-bevegelsen, men ikke Trumps politiske slagord.

Selskapet har senere langt på vei bekreftet dette, i en pressemelding der det fremgår at selskapet ikke godtar partipolitiske budskap og andre former for slagord som «faller utenfor temaer som rettferdighet knyttet til rase og spørsmål om likhet».

Goodyear falt for øvrig fire prosent på børsen etter presidentens tweet.

Ironisk nok bruker de for øvrig Goodyear-dekk på presidentens egen offisielle bil, kalt «The Beast» på folkemunne, noe CNN-reporter Kate Bennett har påpekt.


Da Trump på en pressekonferanse onsdag ble konfrontert med at hans egen offisielle bil har dekk fra Goodyear, svarte presidenten at han vil bytte dem ut om det er mulig.

- Jeg vil bytte dem ut, basert på hva jeg har hørt. Vi får se hva som skjer. Det kommer til å bli mange som nå ikke vil kjøpe det produktet mer, og de kommer til å kjøpe fra en konkurrent som lager dekkene sine i USA, svarte presidenten ifølge CNN.

Han kommenterte også at han mener Goodyear «leker politikk».