Den norske regjeringen bruker i løpet av 2022 om lag 41 milliarder kroner på ulike tiltak for å dempe den økonomiske belastningen fra de høye strømprisene, hvorav det aller meste består av refusjonen til husholdningene.

I alt kompenseres nordmenn på denne måten med gjennomsnittlig 7.454 kroner.

Når Liz Truss, den helt ferske konservative britiske statsministeren, nå legger fram en ny krisepakke, får den Støres strømstøtte til å blekne.

Tall som er lekket i forkant av at pakken fremlegges torsdag formiddag, antyder en totalpakke på 115 milliarder pund, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Det tilsvarer 1326 milliarder kroner - som utgjør 19.791 kroner per innbygger i Storbritannia til å redusere energiutgiftene.

Les også: Norge må hjelpe Europa mot Russland uten å plyndre de norske strømkundene

Maks 28.000 kroner i året

Hvordan pengene skal brukes, er ikke direkte klart ennå, men mye av beløpet skal skjerme innbyggerne mot ekstreme energikostnader.

Ifølge The Telegraph skal det settes et tak der snittet av energi-regningene for husholdninger ikke skal overstige 2500 pund - 28.000 kroner - i løpet av et år. Det nye tiltaket skal gjelde både den kommende og neste vinteren.

I tillegg skal alle Storbritannias 28 millioner husholdninger beholde en tidligere annonsert kompensasjon på 400 pund.

I tillegg skal bedrifter få en energistøtte som kan komme til å koste opp mot 150 milliarder pund, skriver The Telegraph.

Les også: Putin fnyser av EUs gassforslag

Samtidig lover Truss å få bukt med inflasjonen, som nettopp har oversteget 10 prosent.

Den ventede hjelpepakken vil kreve et gedigent hopp i statlige lån. Og i tillegg til løfter om hjelpepakker og lavere inflasjon, har Truss lovet å senke skattene - finansmarkedene har reagert kraftig ved å sende pundet ned til en kurs mot dollaren som er den laveste siden 1985.

Vil ha mer olje og gass

I pakken som presenteres i dag ventes også at den britiske regjeringen vil utlyse om lag 130 nye konsesjoner til olje- og gassutvinning i Nordsjøen.

I tillegg oppheves et forbud mot olje- og gassutvinning fra skiferfelt - en utvinningsmetode som er svært omdiskutert fordi den gir ekstra høye utslipp.

– Vi må gjøre noe umiddelbart for å hjelpe folk og bedrifter med regningene. Men vi må også håndtere roten til problemene, så vi ikke havner i denne situasjonen på ny, sier Liz Truss i en pressemelding.

Les også: Jubel og slakt for EU-toppens strakstiltak