*Nettavisen* Økonomi.

Trykkeristreiken avblåst

Streiken blant 560 trykkeriarbeiderne ble avblåst torsdag ettermiddag, etter at partene kom fram til enighet om en ny tariffavtale. Dermed blir det norske ukeblader over helgen.

20.05.04 18:43

560 medlemmer av Norsk Grafisk Forbund (NGF) i til sammen 10 grafiske bedrifter gikk til streik torsdag i forrige uke. Streiken rammet særlig ukeblad- og bokproduksjon.

Strid om minstelønn
Det var etter kontakt mellom NGF og arbeidsgiverorganisasjonen Visuell Kommunikasjon (VISKOM) at konflikten ble løst, og dette skjedde uten Riksmeklingsmannens hjelp.

Stridens kjerne har særlig stått om minstelønnssatsene, og dette ble det funnet en løsning på torsdag ettermiddag.

Ukebladet Se og Hør, som ble rammet av streiken, valgte å gjennomføre trykking av bladet i Sverige i streikeperioden.

Kronetillegg
Løsningen omfatter overenskomstene for Trykkerier, repro-/satsbedrifter, Bokbinderier og Serigrafiske bedrifter.

Arbeidsgiverorganisasjonen VISKOM skriver i en pressemelding torsdag at det gis det en krone i generell lønnsøkning per time for alle lønnstakere innenfor grafisk bransje som er omfattet av trykkeri/reproavtalen og bokbindavtalen.

Det gis kr. 4,05 per time i lønnsøkning til de som ligger på minstelønn i dag innenfor bokbindavtalen og kr.6,00 per time i minstelønnsøkning til de som ligger på minstelønn og omfattes av trykk/reproavtalen.

Utvalg
Pensjonsspørsmålet søkes løst i henhold til en bred medvirkning mellom partene i arbeidslivet og Regjeringen. Det vises til partenes brev til statsminister Kjell Magne Bondevik av 30.3.2004 og til Statsministerens svarbrev av 31.3.2004 til partene.

Det er også bestemt at det skal nedsettes et utvalg mellom partene der formålet er å legge grunnlaget for mer internasjonalt konkurransedyktige arbeidstidsbestemmelser enn det bransjens bedrifter har i dag.

«Utvalget skal ha en vesentlig medvirkning fra bedriftsrepresentanter fra begge sider, skal arbeide hurtig, og vesentlige problemstillinger skal søkes løst og implementert i avtaleperioden før neste hovedlønnsoppgjør i 2006» , heter det i pressemelding.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag