Aksjer i Asia-Stillehavet falt i torsdagshandelen etter at den viktige USA-indeksen Dow Jones Industrial Average onsdag noterte sin første nedgang i 2022. Europas børser vil trolig følge etter og innlede torsdagens handel med fall på fleste av børsene, skriver CNBC.

I Japan endte hovedindeksen Nikkei 225 med et fall på 2,88 prosent torsdag. Den bredere Topix-indeksen falt også tungt - ned 2,07 prosent. Australske aksjer så også store tap da S&P/ASX 200 falt 2,77 %, med aksjer i Afterpay stupte nesten 11 prosent.

Hong Kongs Hang Seng-indeks faller 0,43 prosent med litt over én time igjen av handelen. De Hong Kong-noterte aksjene til gjeldsrammede China Evergrande Group falt 0,63 prosent. Ifølge Reuters vil Evergrande søke seks måneders betalingsforsinkelse på en stor obligasjon.

Les også: Staten håver inn: Spår rekordlav bruk av oljepenger

Hovedindeksen i Shanghai er i minus 0,30 prosent like før handelsslutt, mens Shenzhen faller 0,50 prosent på samme tid. I Seoul i Sør-Koreas er handelsdagen over og det endte med et fall på 1,13 prosent for hovedindeksen Kospi. I Sørøst-Asia går Singapores hovedindeks Straits Times mot strømmen med en oppgang på 0,47 prosent når det gejnstår litt over ti timer av handelen torsdag. MSCIs bredeste asiaindeks, Asia-Pacific, er ned 1,31 prosent.

Utviklingen i Asia kommer etter at USAs viktige indeks Dow Jones Industrial Average sank for første gang i 2022. Nedgangen onsdag var på 1,07 prosent. Ifølge CNBC var hovedårsaken til fallet at markedet forbereder seg på en mulig strammere amerikansk pengepolitikk.

Les også: Flere flyselskaper tar av på Oslo Børs

I et referat fra den amerikanske sentralbanken US Federal Reserves desembermøte, som ble offentliggjort onsdag, kommer det frem at Fed er klar til å aggressivt stramme inn de siste års generøse pengetiltak.