*Nettavisen* Økonomi.

Turistbusser uønsket i Oslo sentrum: - Det blir totalt kaos

Nationaltheatret i Oslo er en av mange attraksjoner turister i Oslo ikke vil få oppleve på nært hold grunnet nye bussrestriksjoner, ifølge Oslo-guide. Illustrasjonsfoto:  Nationaltheatret fotografert fra Stortingsgaten en sen aprilkveld i 2017. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Bymiljøetaten i Oslo kommune har nylig sendt ut en brosjyre med «Anbefalt kjøremønster for turistbusser i Oslo sentrum» for årets sesong. Ifølge anbefalingen skal ikke bussene kunne kjøre innenfor Ring 1 i det hele tatt, med unntak av noen gater bak Havnelageret, som Myntgata og noen få deler av Kongens gate og Skippergata, skriver Finansavisen mandag.

Sertifisert Oslo-guide Tove Gjersrud mener kjøremønsteret er betenkelig.

Les også: Oslo kommune kjøpte kunst til kloakken, men ingen får se den

– Vi skal kjøre tunneler. Eller er det meningen at man skal kjøre opp til Ekeberg og se byen derfra? Vi opplever at Oslo ikke ønsker disse turistene velkommen. De har gjerne bestilt en totimers busstur med en liste over severdigheter, men nå får de hverken sett Stortinget, Kvadraturen, Rådhuset, Festningen, Karl Johans gate, Domkirken eller Nationaltheatret, sier hun til Finansavisen.

I fjor kunne turistbussene bruke Rosenkrantz’ gate som av- og påstigningssted. Den muligheten er nå fjernet fordi kommunen mente bussene var «skjemmende».

Les også: Den utrolige historien om blomsterkassene og gateopprustningen som endte opp med å koste 100 millioner kroner

– Arbeidsvilkårene våre er blitt vesentlig dårligere. Vi med lange busser må stå midt i veibanen, det blir et totalt kaos, sier Øivind Olsen i Vip Transport til Finansavisen.

«På grunn av tett kollektiv­trafikk og mye veiarbeid i sentrum anbefales det ikke å benytte sentrumsgatene innenfor Ring 1 til sightseeing», heter det i brosjyren fra kommunen.

Les også: Raser mot bymiljøetatens sykkelvei-planer: - Bidrar til politikerforakt

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag