Gå til sidens hovedinnhold

Turistene i Norge krever mer

Charterturister i Norge synes ikke lenger at sightseeing i buss er spennende nok. Nå vil turistene ha mer eksotiske opplevelser og nærkontakt med den norske naturen.

Ifølge markedssjef Gro Jannicke Westerlund i Euro Hotels har turoperatørene de siste par årene har blitt langt mer kravstore på vegne av sine kunder.

- Flertallet av charterturister vil nå delta på turer som bringer dem nærmere den norske naturen. Tidligere var det bare et fåtall turister som ville oppleve fisking av kongekrabber, moskussafari og bølgerafting. Nå krever flertallet at slike og andre aktiviteter tilbys i nærheten av hotellet, sier Westerlund i en pressemelding.

Westerlund mener at turistene vil ha langt mer eksotiske opplevelser. Men samtidig skal turene være såpass tilrettelagt at det ikke kreves noe ekstra fysisk å delta.

Anniken Enger i Innovasjon Norge, som tidligere het Norges Turistråd, tror det er flere grunner til at norgesturistene er blitt mer kravstore. Enger mener at turistenes fysiske form er bedre, i tillegg til at turistene er mer erfarne enn for noen år siden.

Men det er stor forskjell på hva nordmenn og turister betrakter som fysisk aktivitet. For nordmenn betyr det en hel dagstur, mens det for turistene betyr en halvtimes strekk på bena i naturen.

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?